Hírek

Ophidian I – „Whence They Came” single

Az izlandi tech-death metálos OPHIDIAN I kiadta legújabb single-jét „Whence They Came” címmel. A videót Andres Montero animálta.

A felvételt Stephen Lockhart és OPHIDIAN I készítette, a mixelést és masterelést Zach Ohren (Suffocation, All Shall Perish, Cattle Decapitation, Decrepit Birth) végezte. Ez a dal az első ízelítő a banda közelgő második albumának egyik előkészületi sessionjéről.

Nézzétek meg itt: http://youtu.be/rnNAsGM_q90

2010 óta ez az izlandi technical death metál csoportosulás hatalmas nyomot hagyott az izlandi metál színtérben. Tengernyi behatást ötvözve, mint a Necrophagist, Obscura és Faceless, a banda egy kifinomult mégis vad fajtáját nemesítette ki a death metálnak, egyesítve az aprólékos dalírást olyan szövegtémákkal, mint az eszkatológia és az emberi történelem sötétebb oldala.

2011 júniusában a banda megkezdte debütalbumának, a „Solvet Saeclum”-nak munkálatait. A felvétel a Studio Syrlandban zajlott, a producer Jóhann Ingi volt a Studio Fossland-ból. A debüt 2012 júniusában jelent meg az SFC Records-on. A kritikusok és rajongók kiváló fogadtatásának hatására a banda hatalmas lendületre tett szert. Ezt keverve határtalan ambícióikkal és szenvedélyükkel, OPHIDIAN I célja tovább finomítani zenéjét és tágítani hallgatóinak körét.

http://www.facebook.com/ophidiani
http://ophidiani.bigcartel.com

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek