Hírek

Origin, Psycroptic: közös lemezbemutató a Dürer Kertben

Február 7-én öt kegyetlen death metal zenekar mozgatja át a Dürer Kertbe látogatók elgémberedett izomzatát. Az együttesek a világ különböző sarkaiból érkeznek: a Psycroptic Tasmániából, az Origin Kansasből, a Leng Tch’e Belgiumból, az Ite Missa Est Franciaországból, a Kill With Hate pedig Magyarországról származik, de a kegyetlenül gyors tempójú dalok, az alig követhető, összetett gitártémák és a brutális, hörgős vokálok révén mégis lesz bennük közös.

Az egyik legintenzívebb és technikásabb death metal formáció, az amerikai Origin ötödik stúdiólemezével jelentkezett nemrég. Az Entity című kiadványnak nem csak az ad rangot, hogy – a jobbnál jobb korábbi lemezeknek hála – a zenekar a színtér egyre növekvő fontosságú alakja, hanem az is, hogy az új lemez immár az egyik legnagyobb metal zenei kiadójánál, a Nuclear Blastnál jelent meg.

A Kansas-béli Topekából származó Origin 1997 óta működik, és apró lépésekkel jutott el odáig, hogy ma már a világ minden pontján akadnak rajongóik. Az első években olyan csapatok előtt mutatkoztak be, mint a Suffocation, a Napalm Death és a Nile, és négy stúdióalbumot adtak ki a Relapse Recordsnál. Köztük a legnagyobb sikert az Informis Infinitas Inhumanitas aratta, mely máig meghatározza a csapat stílusát: kegyetlenül gyors tempót diktáló, ám jól összerakott, komplex dalok, technikás előadásmód, ijesztő hörgésekkel. A 2000-es évek elejére már szép hírnévre tettek szert az Államokban, majd pár évvel később Európába is eljutottak, a 2008-as lemezhez készült Finite című videót pedig már az MTV2 Headbangers Balljában is játszották: http://youtu.be/MIMW0aHN0ks

Az este másik főszereplője, a Psycroptic már nem először jár hazánkban, ezúttal hamarosan megjelenő ötödik stúdiólemezük less az apropó – az Inherited Repression című korong egyik dalát itt hallgathatjuk meg: http://youtu.be/sEGYz9YLYz4 . Tekintve, hogy az együttes Ausztráliából, azon belül is a Tasmánia szigetéről származik, talán nem is meglepő, hogy a tasmán death metal ördögök jelzőt ragasztották rájuk.

Az estéhez szükséges fordulatszám eléréséről három további csapat gondoskodik, köztük az Ite Missa Est nevű francia deathcore csapat és egy belga grindcore alakulat, a Leng Tch’e. Róluk egyelőre elég is annyi, hogy nevüket a birodalmi Kína egyik kínzási technikájáról kapták, és amúgy csak borotva-grindként kategorizálják magukat.

Hazai részről az a Kill With Hate lép majd fel az este, mely a death metal műfaj egyik legjobb képviselője Magyarországon, tagjai közt többek között Gyémánt „Cathar” Krisztiánnal, a Sin Of Kain egykori frontemberével. Az utóbbi félévben csend honolt a zenekar háza táján, de nem voltak tétlenek: befejezték az első, egyelőre még cím nélküli nagylemezük dalszerzési munkálatait, aminek már új felállással, Meilinger Tamás helyett Ptah basszusgitárossal álltak neki. A lemez megjelenése tavasszal várható.

A Hammer Concerts bemutatja:
2012. február 7., kedd 18 óra
Budapest, Dürer kert
Origin, Psycroptic, Leng Tch’e, Ite Missa Est, Kill With Hate koncertek
Belépő: 3999 Ft.

Jegyek kaphatók az ismert rockboltokban, a Ticketportal (www.ticketportal.hu) és a TicketExpress (www.tex.hu) hálózatában, valamint mobiltelefonnal a Tikit.hu-n

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.hammerworld.hu
http://www.psycroptic.com
http://www.myspace.com/origin
http://www.myspace.com/lengtche
http://www.facebook.com/killwithhateband

Kapcsolódó cikkek

Monstrosity, Origin, Reject The Sickness, Intrepid – Koncertbeszámoló

szgabor

Marduk, Immolation, Origin – Koncertbeszámoló

Cryonus

Gorguts, Psycroptic: technikás death metal zenekarok a Dürer Kertben

KMZ

Hot News: Origin stream new album in full

KMZ

Hot News: Origin launch new track „Absurdity of What I Am” (lyric video)

KMZ

Hot News: Origin premiere new song „Manifest Desolate”

KMZ

Hot News: Origin reveal new album details and exclusive formats for Europe

KMZ

Hot News: Origin signs with Agonia Records for Europe

KMZ

Hot News: Psycroptic – On Tour With Obituary; New Dates!

KMZ

Hot News – Psycroptic: Album Stream / Tour With Origin!

KMZ

Hot News – Psycroptic: Second The Inherited Repression Trailer Released!

KMZ

Hot News – Psycroptic: First „The Inherited Repression” Trailer Released!

KMZ

Hot News – Origin & Psycroptic: European Tour February / March 2012

KMZ

Hot News – Psycroptic: Debuts First Song From “The Inherited Repression”

KMZ

Hot News – Psycroptic: Reveals „The Inherited Repression” Album Cover

KMZ

Hot News – Psycroptic: Reveals Track-List, Release Date For „The Inherited Repression”

KMZ

ORIGIN – Entity

Dr. Feelgood

Misery Index, Hate Eternal, Psycroptic, Beneath The Massacre – Koncertbeszámoló

Davkov

The Black Dahlia Murder, Cephalic Carnage, Psycroptic, Sylosis – Koncertbeszámoló

terror

Psycroptic Interjú

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek