Hírek

Orosz főzenekar és dupla lemezbemutató a III. Nordic Metal Nighton!

Az első tavaszi hosszúhétvége nyitányaként és a tavaszi napéjegyenlőség pogány ünnepkörének felvezetőjeként március 11-én a Dürer Kertben kerül megrendezésre a III. Nordic Metal Night!

A feltörekvő északi gyökerű és folkos metalban utazó zenekarok fővárosi seregszemléjének is nevezhető hagyományos rendezvény idén öt zenekarral, köztük egy orosz csapattal indítja a tavaszi koncertszezont!

Az est nyitózenekara egy fiatal formáció lesz, akik ezen a bulin fognak élőben bemutatkozni. Ők a folk metal stílus helvét megújítóinak és a kelta vonal legnépszerűbb zászlóvivőinek, az Eluveitie-nek a hazai tribützenekara, az Eravistae. A nyolctagú csapat fél 8-kor lép színpadra, érdemes lesz tehát időben érkezni.

A gall zúzda után egy kicsit lágyabb kör következik és a harmadik nagylemezét, „A lámpások népének regéje” albumát ősszel kiadó Elfsong lép a színpadra. Epikus fantasy metaljukkal egyrészt Tolkien világát keltik életre, másrészt ősi népek meséit, mondáit hozzák közelebb a dallamos, szimfonikus power metalt kedvelők számára.

A hagyományokhoz híven idén sem hiányozhat a felhozatalból a Kylfingar, a jászsági viking metal banda pedig ismét egy lemezbemutatóval érkezik a Nordic Metal Nightra, mely egyben tavaszi turnéjának első állomása is lesz. A hírek szerint ezen az estén a setlist felét a megjelenés előtt álló „Világok Határán” lemez dalai fogják adni, de természetesen korábbi anyaguk legpörgősebb tételei sem hiányozhatnak a műsorból.

A rendezvény főzenekaraként idén először köszönthetünk külföldi fellépőt, méghozzá aktuális kelet-európai turnéjával Budapestre először ellátogató orosz Kalevalát, kik saját meghatározásuk szerint a „folk metal from Mother Russia” világát képviselik. A költői név arra utal, hogy az orosz mellett a kozák, a mari és a karél népzene és e népek regéi, mondavilága adja harmonikával, balalajkával és egyéb akusztikus hangszerekkel, fogós gitártémákkal és gyönyörű női énekkel vegyített dallamos folk metaljuk alapját immár 2007 óta.

Az estét a pécsi Rumproof legénysége zárja egy hosszabb lélegzetű bulival. Az Alestorm és Paddy and the Rats nevével fémjelzett, kocsmarockkal és kelta punkkal kevert kalóz metalt zászlajára tűző fiatal brigád első saját anyagának, a „Black Flag in the Sky” EP-nek bemutatójával érkezik az Ajtósi Dürer sorra, de példaképeik legjobb nótáira is táncra perdülhet a közönség – már ha bírja még szusszal!

Öt feltörekvő, tehetséges banda öt eltérő stílusból egy jól megközelíthető, közismert helyszínen a hosszúhétvége elején mindössze 900 forintért! Hát kell ennél több?

Az est menetrendje:

19:00 – kapunyitás
19:30-20:00 – Eravistae (Eluveitie tribute)
20:10-21:00 – Elfsong
21:10-22:20 – Kylfingar
22:35-23:50 – Kalevala (RUS)
00:00-01:30 – Rumproof

A koncert hivatalos FB-eseménye: https://www.facebook.com/events/1706334179604386/

A rendezvény házigazdája a Folk Metal Hungary, támogatója a Skandináv mitológia oldal. A grafikát a FreddyArt készítette.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek