Hírek

Osada Vida – Új album és új dobos

A Metal Mind Productions hamarosan kiadja Osada Vida, a lengyel rock/metál színtér egyik legérdekesebb bandájának ötödik nagylemezét. A lemeznek címe még nincs, megjelenése októberre várható.

Szakmailag elismert „Particles” albumuk hatására a banda még keményebben dolgozott következő anyagukon. Ezalatt bekövetkezett pár tagcsere: Bartek Bereskát (gitár) Janek Mitoraj cserélte, Adam Podzimskit (dob) pedig Marek Romanowski.

Lukasz Lisiak (basszus) így kommentálja a változást és albumra tett hatását:

„Szerintem az új album egy bizonyos út folytatása, ahol a „Particles” volt a legutóbbi megálló”. A „Particles”-ön alkalmazott megközelítést itt az új album anyagaihoz is használtuk – a dalok szerkezete egyszerűbb, próbáltuk a túlzó komplexitást kerülni. Marek Majewski tehetségét minél inkább megpróbáljuk felhasználni, így végre nem kell elrejteni vagy rövidíteni a vokált. Egyúttal még mindig előző anyagunkra jellemző tekervényes, hangulatos kis részekkel szórakoztatjuk magunkat. Új gitárosunk Janek Mitoraj kiváló zenei érzékkel és ugyanilyen jó gitártehetséggel rendelkezik, lehetővé téve hogy „Osada Vida”-szerűen keverjük ötleteinket. Legújabb tagunk, Marek Romanowski a dobos olyan zenész, aki pontosan tudja mi is a ritmus. Egyúttal remek humora van, ami fontos a bandában. Tehát elvárhatjátok, hogy fejlesszük és megerősítsük elképzeléseinket, melyeket a „Particles”-ben mutattunk be először, bár még mindig vannak elágazó utak, melyeket azon rajongók várják, akiknek ez annyira tetszett előző kiadványainkon.”

Július végén a banda bevetette magát a MaQ Records stúdióba a ritmus szekciók felvételére. A Metal Mind Productions hivatalos youtube csatornájára feltöltött videó Marek Romanowskit mutatja be. Megtekinthetitek ITT.

Lukasz: „Később felvesszük még a gitár, billentyűs és vokál részeket. Az album producere Slawek Gladyszewski lesz, akivel a „Particles”-en is dolgoztunk. Remélhetőleg most sem fogunk csalódni fülében, tudásában és tapasztalatában.”

A stúdiófelvételekről fényképek megtekinthetők ITT.

Osada Vida az egyik legérdekesebb banda a lengyel prog-rock/metál színtéren. Diszkográfiájuk három demót és négy jó fogadtatású kiadványt tartalmaz – „Three Seats Behind a Triangle” (2006/2007), „The Body Parts Party” (2008), „Uninvited Dreams” (2009), és „Particles” (2013). Albumjaik kifinomult zenei ízlést mutatnak a Yes, Porcupine Tree, Pain of Salvation és Riverside vonalon. Július elején az Osada Vida kiadta első élő DVD-jét „Where The Devlis Live” címmel, mely a 2011 őszén, a katowicei Wyspianski Színházban tartott élő fellépésüket tartalmazza. 2012-ben a banda debütált az új és jobb felállással – bevették Marek Majewskit, akit előzőleg az Acute Mind-ból ismerhettek. 2013 tavaszán a banda lecserélte Bartek Bereska gitárosukat a fiatal és tehetséges Jan Mitoraj-al. 2014 nyarán Adam Podzimski a dobos is elhagyta a bandát, helyét pedig Marek Romanowski vette át. Osada Vida világszerte is elismert – játszottak a híres, államokbeli ROSfest-en 2011-ben, 2012 októberében pedig részei voltak az izraeli ProgStage fesztiválnak, ahol az Andromeda, a The Flower Kings és az Orphaned Land mellett játszottak.

Ötödik stúdióalbumuk 2014 októberére várható. További részletek hamarosan:

Tagok:

Marek Majewski – vokál
Lukasz Lisiak – basszus
Janek Mitoraj – gitár
Rafal „r6” Paluszek – billentyűs
Marek Romanowski – dob

https://www.facebook.com/osadavida
osadavida.art.pl

Kapcsolódó cikkek

Az Osada Vida kiadta a “The After-Effect” című album új single-jét

KMZ

Osada Vida – „Sky Full Of Dreams” videoklip

KMZ

Osada Vida új album felvétele vonósnégyessel

KMZ

Osada Vida „The After-Effect” borító

KMZ

Osada Vida – Megjelenik az ötödik nagylemez

KMZ

Hot News: Osada Vida – new line-up, new plans

KMZ

Hot News: Osada Vida – live streaming of their concert at Radio Rzeszów on Friday, October 25th

KMZ

Hot News: Osada Vida – listen to the third single from the new album. One-off gig in Germany!

KMZ

Hot News: Osada Vida – listen to another track from the new album!

KMZ

Hot News: Osada Vida – rave reviews of „Particles” album still coming!

KMZ

Hot News: Osada Vida – exclusive one-week streaming at Progstreaming!

KMZ

Hot News: Osada Vida revamped their official website. New album coming out soon!

KMZ

Hot News: Osada Vida – check the first promo track!

KMZ

Hot News: Osada Vida talk about the new album: „it’s going to be a surprise of the good sort”

KMZ

Hot News: Osada Vida reveal the title and cover artwork of their new studio album

KMZ

Hot News: Osada Vida – new studio album scheduled for Spring 2013

KMZ

Hot News: Osada Vida – listen to their ProgStage appearance live on air!

KMZ

Hot News: Osada Vida announces their new singer!

KMZ

Hot News: Osada Vida DVD coming out soon! Preview available on Youtube

KMZ

Hot News: Osada Vida to perform at ProgStage2012 festival in Israel

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek