Ossian: Hallgass bele az új lemez dalaiba / hétvégén indul a turné!

Print Friendly, PDF & Email

2017. Már 10, 8:53 :

Az Ossian az idei évben sem tétlenkedik – alig több, mint egy hónap múlva, április 21-én megjelenik Paksi Endréék huszonkettedik stúdiólemeze “Az igazi szabadság” címmel, mely a csapat hivatalos weboldalán már elő is rendelhető: ossian.hu

Az elkötelezett fanok az elmúlt évekhez hasonlóan rajongói csomagot is választhatnak, mely többek között egyedi, a későbbiekben nem megvásárolható előrendelői pólót is tartalmaz.

A lemezen az alábbi 11 tétel kapott helyet:

 1. Az igazi szabadság
 2. Célszemély
 3. A szerencse angyala
 4. Köd előtted, köd mögötted
 5. Ébredj fel
 6. Ahol a szürkeség véget ér
 7. Vigyázz a szívemre
 8. A tegnap tüzében
 9. Szememben, mint egy tükörben
 10. Harangok
 11. Végső menedék

Az alábbi linken minden dalba belehallgathatsz egy rövid részlet erejéig: www.youtube.com/watch?v=jGob-rE8pZE&feature=youtu.be

Az albumot a zenekar a megjelenés napján (04.21.) a már jól megszokott helyen, a Liquid Rock-ban dedikálja délután 16 órától.

✔ Facebook esemény: www.facebook.com/events/408591589488397/

Az lemezbemutató koncert idén is a Barba Negra Track nagyszínpadán kerül megrendezésre, melynek dátuma május 6-a. A zenekar különleges vendége a Kalapács és az Akusztika lesz.

✔ Facebook esemény: www.facebook.com/events/1742707489377348/

Paksi Endre az előzetes munkálatokról:

“Az új albumon több dalban is szerepel nagykórus, erősítve a refréneket. A Facebook-on közzétett, január végi felhívásunkra nyolc profi kórus jelentkezett, ezúton is köszönjük mindegyiknek!

Legelsőnek a Kismarosi Római Katolikus Templom Énekkara ajánlotta fel a segítségét, Réti József közvetítésével, az ő lelkes, pozitív hozzáállásuk miatt velük rögzítettünk néhány refrént. A saját templomukban vettük fel a zenei részeket, Embey-Isztin Gabriella karnagy vezényletével.

Köszönjük minden résztvevőnek az önzetlen és profi munkát, nagyon nagyot szóltak a refrének! Külön érdekessége volt a felvételnek, hogy csak a karnagy hallotta a dalokat fejhallgatóban, az ő vezényletével a kórus minden zenei segítség nélkül, ‘üresben’ énekelte fel a szólamokat, maximális respekt!”

A kórusvokálokról:

“A stúdióban régi barátaink is vokáloztak nekünk, a mikrofon körül Kalapács Józsi, Kökény ‘Betyus’ Sándor és Deli Zsolt a Csodatanker zenekarból, Kozma Tamás (ex-Mobilmánia), valamint Szlukovinyi Tomi az Ossian stábból.”

Az Ossian tavaszi turnéja március 10-én startol a paksi Sportcsarnokban, másnap pedig Kaposváron játszik a csapat.

Az eddig bejelentett turnédátomok alább találhatóak:

03.10 Paks – Sportcsarnok, további fellépők: Tales of Evening, Dorothy, Kárpátia
03.11 Kaposvár – Sportcsarnok, további fellépők: Tales Of Evening, Lord, Kárpátia
04.11 Sopron – GY.I.K.
04.08 Győr – ETO Park, Rendezvényterem, különleges vendég: Tales of Evening
04.16 Jánosháza – Művelődési ház
04.28 Egyházasfalu – Rendezvénysátor
04.30 Zalaegerszeg – Sportcsarnok
05.06 BUDAPEST – BARBA NEGRA TRACK / AZ IGAZI SZABADSÁG LEMEZBEMUTATÓ KONCERT, különleges vendég: Kalapács és az Akusztika
05.12 Jászboldogháza – Motoros találkozó
05.13 Győrújbarát – Motoros találkozó
05.27 Bős – Motoros találkozó

A zenekar tavaly ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját, mely nem kevés sikerben bővelkedett: mindkét jubileumi évben megjelent lemez (Fényárban és Félhomályban, 30 év legszebb balladái) elérte a platina státuszt, emellett a MAHASZ összesített statisztikái alapján az eladási listák 5., illetve 6. helyén végzett.

✔ Zenekari Facebook oldal: www.facebook.com/OssianOfficial
✔ Kiadói Facebook oldal: www.facebook.com/HammerRecordsHungary
✔ YouTube: www.youtube.com/user/HammerMusicHungary

Ezt a cikket eddig 266 alkalommal tekintették meg.

Szólj hozzá!