Hírek

Ösztönből szóló új supergroup – megjelent a Woodstock Barbie első EP-je

Örvénylő, sodró és nagyon dögös az új hazai supergroup, a Woodstock Barbie bemutatkozó EP-je. Stoner-blues és soul-sludge, avagy itt a Never Gonna Fall in Line!

A négytagú formáció jó pár évig kereste egymást és a megfelelő hangzást, mire végül összeállt a bemutatkozó anyag, ami nem mindennapi zenei stíluskavalkád, ám ennek ellenére is letisztult tud maradni és a földbe döngöl. Az eredetileg kizárólag Grizzly tagokból álló Woodstock Barbie célja az volt, hogy kipróbálják a grizzly engine-t egy énekes csaj alatt. „Püré rögtön ösztönből, gondolkodás nélkül meg tudott szólalni a zenére úgy, hogy kirázott mindenkit a hideg és folyt a könnyünk. Püré nem olyan, amilyennek első ránézésre látszik, hanem olyan, mint a mascarponés krém a mocskosul édes triplacsokis brownie tetején.” – mesélte Horváth Arián.

Amikor először beléptem a próbaterembe, láttam a srácok arcán, hogy nem tudják eldönteni, mi fán terem ez a nőstény. Majd később, ahogy elkezdtünk dumálgatni, jammelgetni, rögtön megvolt a közös hangnem.” – tette hozzá Szandra.

Pádár Alexandra ‘Püré’ elsősorban a jazz, swing, pop, r&b világából érkezett, az X-Faktor táborok és a Star Academy döntőse volt. Horváth Arián ősidőktől fogva a sludge-stoner Grizzly gitárosa. Vilczek Áron ‘Roti’ bő két éve került a Grizzly-be basszerozni, a Run Over Dogs-nak pedig alapító-gitárosa. A dobok mögött Gilinger Ádám ül, aki négy évig a Bohemian Betyarsban, két évig az Antonia Vai Band-ben dobolt, beugrott a Császári Pillanatművekbe és a Nagy Edi Projektbe is, január óta pedig a Dungaree állandó tagja.

A most megjelent EP címadódalához már klip is készült, ami október elején jelent meg. „Számomra ez a dal mindenképpen valamiféle lángoló nyughatatlanságot közvetít. Egy üvöltő hangorkán, ami ápol és elsöpör.” – mondta el Szandra a dalról.

Klip: https://www.youtube.com/watch?v=rgYArBKLIDA

A klip után pedig itt a kislemez is, amit Miskolczi Mártonnal rögzítettek a Kepler stúdióban és a NOW Books & Music gondozásában jelent meg.

YT: https://www.youtube.com/playlist?list=PLl8nR7__fsVsmfULs86qS9EKOZnehaMQ3
BC: https://woodstockbarbie.bandcamp.com/album/never-gonna-fall-in-line

A zenekar élőben október 26-án a Desszert feszten (https://www.facebook.com/events/468837067285474/), december 12-én pedig a Robotban (https://www.facebook.com/events/497461531031094/) játszik majd egy csomó nagyon jó zenekar társaságában. Nézzétek meg őket élőben is!

Linkek:
fb: https://www.facebook.com/woodstockbarbieband/
in: https://instagram.com/woodstockbarbieband/
yt: https://www.youtube.com/channel/UC45wWcCzHuZgmXk4VFmbjyg
w: http://www.nowbooks.hu/woodstock-barbie/

Kapcsolódó cikkek

Woodstock Barbie – Never Gonna Fall in Line 

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek