Hírek

Our Existence Is Punishment – itt az új album „Third Time’s a Harm” címmel

Our Existence Is Punishment240208

Tíz évvel a The Second Stage of Grief után, új albummal jelentkezik a Nadir és Ghostchant tagokból álló Our Existence Is Punishment.

Third Time’s a Harm, ahogy a címben is utaltunk rá, a projekt harmadik anyaga. 2013 után a formáció háttérbe szorult az anyazenekarok tevékenységéhez képest, azonban az ötleteket folyamatosan gyűjtöttük és rögzítettük is az elkészült dalokat. A Nadir történetének lezárása és a Ghostchant időszakos aktivitása folytán az utóbbi években már több idő és energia jutott a lemezkészítésre.

A munka a megszokott módon zajlott: Magyarországon a gitárokat házilag, az éneket pedig a Revolver Stúdióban, Franciaországban a dobokat, a billentyűs hangszereket és a samplereket vettük fel a DBS Stúdióban (Fekete Szabolcs házi műhelye), és a keverésre is itt került sor.

Third Time’s a Harmra továbbvittük és továbbfejlesztettük a ránk jellemző indusztriális doom / death metalt, így e stílusok jellegzetességei még szervesebben kapcsolódnak egymáshoz a számokban, megteremtve az Our Existence Is Punishment sajátosságának nevezhető hangulatot.

A dalszövegek között nincs szoros összefüggés. Nagy általánosságban az ember esendőségéről szólnak a dalok más-más aspektusból, de van történelmi vagy konkrét film által ihletett szöveg is.

Az album teljes egészében végighallgatható a projekt Bandcamp oldalán – https://oeip.bandcamp.com/album/third-times-a-harm –, illetve itt: https://www.youtube.com/watch?v=plHPxGD6694 

Kapcsolódó cikkek

Our Existence Is Punishment – második album

KMZ

Our Existence Is Punishment – Jön a második

KMZ

Our Existence Is Punishment hírek

KMZ

Dirge, Rorcal, Our Existence Is Punishment – Koncertbeszámoló

Golysz

Mouth of the Architect, Khuda, Our Existence is Punishment – Koncertbeszámoló

Hermes

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek