Hírek

Paddy And The Rats – Buli sorozattal készülnek

Március 18-tól 20-ig Paddy And The Rats lázban ég majd a főváros, hiszen egyedülálló „három napos” buli sorozattal készülnek a fiúk. Mindhárom helyszín más-más meglepetéssel szolgál majd. Meghívott vendégekkel teszik emlékezetessé a koncerteket, többek között Ganxsta Zolee, Big Daddy Laca, és Kowalsky is megmutatja magát a patkány bulin. Az első napon 18-án, szerdán a budapesti Akváriumban, egy tőlük nem megszokott – három éve volt ilyen – akusztikus koncert lesz.Csütörtökön az A38 Hajón lehet tombolni, és a záróakkord pénteken, a Barba Negra Music Clubban lesz. Az utolsó napra e percben már nem lehet jegyet venni, hiszen sold out! Talán mert a 20-i buli dal repertoárját a közönség szavazatai alapján állították össze.

De ezen a héten, nem csak ezzel a kivételes portyával örvendeztetik meg a bulizni vágyókat, hanem egy új klippel is. Mert persze Paddy-ék, a nemzetközi és hazai koncertek mellett gőzerővel dolgoznak, az ez évben, májusban megjelenő albumon, mivel utoljára premiert – már jó ideje – 2011-ben tartottak.
Az idén 7 évés zenekart, az énekes-dalszerző Paddy O’Reilly – akusztikus gitár, alapította, két társával, Vince Murphy – basszus gitár, és vokál, valamint Joey MacOnkay – elektromos gitár, vokál. Majd csatlakozott hozzájuk Seamus Connelly – dobok, Sonny Sullivan – harmonika-, és Sam McKenzie – hegedű virtuóz, aki az élő bulikon ír sípon, banjon és skót dudán is játszik. 2012 tavaszán Sonny kiszállt a bandából és Bernie Bellamy – harmonika, vokál vette át a helyét.
Stílusukat az ír nép kocsmazenéjéből emelik a sajátjukba és kelta motívumokkal ötvözik a dögös, koszos punk-rock dalokat. Sokszor megjelenik a tengerész- és kalózvilág hangulata mind a szövegekben, mind a zenében.
Az utolsó pár évben már több mint 500 koncerten vannak túl, és egy masszív rajongói tábor alakult ki, nem csak hazai szinten, de külföldön is. Sikerük titka, hogy az őrületes hangulatú buli koncerteken a saját dalok mellett tengerészdalokat ( Drunken Sailor, Bully in the Alley) játszanak hegedűvel, banjoval, harmonikával, skót dudával, furulyával és persze sok Rock’n roll-lal. Céljuk, hogy megismertessék a közönséget az élő koncerteken a tengerész dalokkal, kocsmakultúrával. Az elmúlt években több magyar fesztivál (Hegyalja, Campus, SZIN, EFOTT, Pannónia) mellett bejárták fél Európát (Németország, Franciaország, Olaszország, Ausztria, Svédország, Dánia, Szlovákia, Svájc stb.).
Most itthon, nekünk szól, a három napos budapesti Szent Patrik Napi erezd el a hajam.

Kapcsolódó cikkek

Három vidéki és három budapesti Paddy and the Rats buli sorozat!

KMZ

Paddy and the Rats, Dalriada, Lochnesz, Niburta – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek