Hírek

Pain Of Salvation – „1979” debüt a „Falling Home” akusztikus albumról

A svéd progresszív rock megújítója, PAIN OF SALVATION bejelentette várva várt akusztikus albumuk, a „Falling Home” megjelenési dátumát. Az albumot régi partnerük, az InsideOutMusic adja ki, a pontos dátumok lent láthatók:

Németország, Ausztria, Svájc, Finnország: november 7
UK, Benelux, Franciao., Görögo., Portugália, Norvégia, Európa: november 10
Olaszo., Spanyolo., Lengyelo.: november 11
Svédo.: november 12
Ausztrália, Új-Zéland: november 14
Észak-Amerika: 2015. január 13

A Stefan Daniels által rendezett „1979”-es videót az alábbi linken tekinthetitek meg: http://youtu.be/QiZh2fh_1Rk

Daniel Gildenlöw ezt fűzte a kliphez: „Nagyon jól éreztük magunkat a videó készítése közben. Felmentünk északra egy kis halászfaluba, ahol Johanna családja bérelt minden nyáron egy kis halászkunyhót egészen azóta, hogy az apja kisgyerek volt. Voltam ott párszor vele, mióta 20 évvel ezelőtt találkoztunk és imádom azt a helyet. Nincs telefon, nincs TV, csak az óceán, a természet és ezek a kis kunyhók. Tökéletes helyszíne volt az „1979” felvételének, így hát eltöltöttünk itt pár napot, az egész banda, családostul, Johanna nővéreivel és az ő családjukkal, és egyszerűen csak jól éreztük magunkat. Emlékszem, ahogy a boltban ácsorogtunk és nézegettük a söröket, hogy melyik üveg változott a legkevesebbet a hetvenes évek óta, hehe.

Sok megrendezett jelenet volt, ami végül nem került bele a végső videóba – néhány meztelen fürdőzés, Ragnar ruhában ugrál a vízbe egy csónakból. Végül Stefan Daniels (a rendező) a finomabb motívumok mellett döntött, és Sandrian és a papírsárkánya lett a videó központja, ami tökéletes döntés volt.

A kedvenc jeleneteim szerintem a reggelizőasztal a kunyhóban és a mozi előtti, számomra ezek örökítik meg legtökéletesebben a hetvenes évek hangulatát, ahogy én ismertem. Szinte fáj nézni ezeket a részleteket, és mindig könnybe lábad kicsit a szemem. Az elmém tökéletesen tisztában van azzal, hogy ezek új felvételek, de a szívem abban a pillanatban közbeszól és összetörik az elmúlt idők emlékeitől.”

1979” audiostream: https://soundcloud.com/officialinsideoutmusic/pain-of-salvation-1979

A „Falling Home” első teasere, a „Linoleum” itt tekinthető meg: https://soundcloud.com/officialinsideoutmusic/pain-of-salvation-linoleum-album-track

Daniel Gildenlöw így szólt a „Falling Homer”-ról: „Navégre, jó lesz hogy ez az album napvilágra kerül, nem csak a fejemben, a próbateremben és egy sor munkagépen és otthoni merevlemezen dekkol. Sok idő eltelt és a kiadáshoz vezető út bonyolult és váratlan volt, például mikor négy egész hónapra kórházba kerültem egy húsevő baktériummal való túl közeli találkozásom miatt. Ki gondolt volna ilyenre, mikor belekezdtünk ebbe a gyors kis akusztikus cuccba annyi hónappal ezelőtt, ami most szinte egy emberöltőnek látszik. Viszont ez az album annyival több lett, mint amire számítottunk. Az „akusztikus album” jelzőt félrevezetőnek tartom. Ez az album ugyan olyan megnyilvánulásunk, mint bármelyik másik albumunk, emiatt pedig örömöt, könnyeket, meglepetéseket és kihívásokat nyújt. Ha nem eredeti, ha nem kegyetlenül szenvedélyes, akkor nem Pain of Salvation.”

A „Falling Home” egy nagyon különleges album, ami kedvenc számaik újragondolt változatát, két feldolgozást („Holy Diver” – Dio; „Perfect Day” – Lou Reed) és egy teljesen új dalt („Falling Home” – címdal) tartalmaz. Az alap verzió tracklistje:

1. Stress
2. Linoleum
3. To The Shoreline
4. Holy Diver
5. 1979
6. Chain Sling
7. Perfect Day
8. Mrs. Modern Mother Mary
9. Flame To The Moth
10. Spitfall
11. Falling Home

A Jewel Case CD és digitális letöltés mellett az album elérhető lesz Európán belül digipak CD-n (plusz borító és két bónuszdal („She Likes To Hide”; „King Of Loss”) és limitált gatefold 180 gr LP-n (fekete és 200 példányra limitált fehér bakelit exkluzív az IOM webshopban)

Előrendelés:

http://smarturl.it/fallinghomeIOMshop

http://smarturl.it/fallinghomeiTUNES
http://smarturl.it/fallinghomeAMAZON

Továbbá az InsideOutMusic nemrég kiadta a banda klasszikusát, a „The Perfect Element Part I”-t (2000) és a „Remedy Lane”-t (2002) LP formájában. A limitált színes bakelit verziók már elkeltek, de a gatefold 2LP (+ bónusz CD) változat még kapható klasszikus fekete kiadásban: http://www.insideoutshop.de/Artist/Pain_Of_Salvation/20854

Tagok:

Daniel Gildenlöw – lead vokál, akusztikus gitár
Ragnar Zolberg – akusztikus gitár, vokál
Léo Margarit – dob, vokál
Daniel D2 Karlsson – rhodes, orgona, vokál
Gustal Fielm – akusztikus basszus, basszus, vokál

www.painofsalvation.com
www.facebook.com/painofsalvation
www.twitter.com/thebestofpain

Kapcsolódó cikkek

PAIN OF SALVATION – Panther

Equimanthorn

Pain of Salvation – Új videoklip a “Falling Home” számhoz

KMZ

Pain of Salvation „Falling Home” akusztikus album bejelentése

KMZ

Hot News: Pain of Salvation – On tour in Europe NOW; Announce North American dates!

KMZ

Hot News: Pain of Salvation – Announce European acoustic tour, next release and Russian shows!

KMZ

Hot News: Pain of Salvation – Playing special acoustic show tomorrow; Acoustic video-clips released; Confirmed for Metaltown!

KMZ

Pain of Salvation, Von Herzen Brothers – Koncertbeszámoló

Verebelyi_Gabor

Pain Of Salvation Interjú

Forest

Pain of Salvation, To-Mera – Koncertbeszámoló

Forest

PAIN OF SALVATION – Scarsick

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek