Hírek

Phil Anselmo és a Down pörköltet főzött, majd döngölt a Hegyalján

A Borsodi Hegyalja Fesztivál második napját a reggae-metal első számú képviselője, a Skindred és az ex-Panterás Phil Anslemo vezette Down uralta. Roppant erős volt a hazai felhozatal is a csütörtöki nap folyamán, hiszen a Road és a Depresszió tömegeket vonzó bulija mellett a The Carbonfools és az Irie Maffia szintén sikerrel vette az idei Hegy’ küldetést. A harmadik napon már Ákos játssza a főszerepet, de a Szinti-rock elnevezésű turnéját a Hegy’-lakóknak is bemutató zenész oldalán a hazai alternatív/rock színtér krémje teszi tiszteletét Tokajban. Itt lesz velünk a Kiscsillag, az Anna and the Barbies, a Compact Disco és a Magashegyi Underground is. A nemzetközi vonalat ezúttal a már csütörtök reggel óta Tokajban táborozó és a fesztiválozókkal együtt mulató Anti-Flag erősíti. A Hegy’ Karriergyárban kiderül, hogyan javíthatják a pályakezdő fiatalok pozíciójukat az álláskeresés ködös rengetegében, míg a Magyar Teátrumban a Dzsungel Könyve is megelevenedik.

A Road és a Depresszió rendesen megszorongatta a Borsodi Nagyszínpad két esti főfellépőjét, de vitathatatlan, hogy előbb a már visszatérő vendégnek számító Skindred, majd nem sokkal később a Down is a lehető legmélyebben itt hagyta nyomát a fesztiválon és a közönség emlékezetében. Bár a The Devil Wears Prada busza kisebb eltévedés után gördült be a Tisza mellé, az amerikai metalcore csapat így is szédületes erejű koncerttel mutatkozott be a magyar közönségnek. Bemutatni már nem kellett senkinek, talán éppen ezért is fordult össznépi vokálozásba a The Carbonfools bulija, ahogy az Irie Maffia show-ja alatt táncperketté változott a Pepsi Színpad küzdőtere. A Zöld Sátorban Áts Károly vendégeskedésén tűzhették ki a képzeletbeli megtelt táblát, hiszen az év borászára rengetegen voltak kíváncsiak. A Malátabár színpadon Reso dubstep partyján egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, de sokan gyűltek össze a Bouncing Souls koncertjére is. A tengerentúli punk együttes fellépését ráadásul az Anti-Flag csapata is megtekintette, hiszen amellett, hogy a pittsburghi banda már tegnap óta Tokaj utcáit járta, még jó barátságban is vannak a ‘Souls tagságával.

A nagy közönségkedvencnek számító Anti-Flag esti koncertje mellett a Magna Cum Laude és természetesen Ákos nyújt látványban gazdag performanszt a Hegy’ közönségének. A zenész a korai Bonanzás korszakát friss rock elemekkel keveri Szinti-rock elnevezésű turnéján, a 2084 album bemutatása mellett pedig egészen biztosan felcsendül a zseniálisra sikeredett Hurts remix nóta is. Az Ivan and the Parazol Woodstockot idézi majd meg, a Soerii and Poolek duó pedig a polgárpukkasztást tekeri a lehető legmagasabb fokozatra. Éjjel a Malátabárban előbb a brazil Mixhell, majd a brit Koan Sound adja a talpalávalót.
Az Adidas Originals street art parkban az extrém sportbemutatók mellett akár hatalmas festmények elkészítésébe is beszállhat bárki. A Magyar Teátrumban a Dzsungel Könyve sztorija elevenedik meg, de ugyanitt tart előadást ismét Puzsér Róbert is, akinek szerdai közönségtalálkozóján is hatalmas érdeklődősereg verődött össze.
A Hegy’ Karriergyárban Badár Sándor mellett rengeteg állásinterjúra, munkahelyi problémák kezelésére és egyéb, elhelyezkedés terén hasznos információra lehet szert tenni, miközben folyamatos sörnyeremények várják az odaérkezőket.
A napsütéses időben remek kikapcsolódást nyújthat egy bringás túra Tokaj fenséges dombjainak tövében, vagy akár kenut is bérelhetnek a vízi romantikázásra vágyók.

Ákos hálás a Hegyalja fesztiválnak

A zenész fellépése előtt adott interjúban kifejtette, hogy a Hegyalja volt az első olyan évekkel ezelőtt, mely teljes egészében hagyta őt kibontakozni koncertjén, nem szorította korlátok közé és nem próbálta meg lecsupaszítani az előadását: „A produkciónk integráns része, hogy miként szólalunk meg, hogy nézünk ki a színpadon. Akkoriban egyedül a Hegyalja volt képes ezt elfogadni és minden feltételt biztosítani számunkra, úgyhogy a remek helyszín mellett emiatt is hálásak vagyunk a Hegyaljának”.

Kapcsolódó cikkek

Hegyalja Fesztivál 2013 – Koncertbeszámoló

Melciah

Bográcsozásra hivatalos a Down frontembere

KMZ

A Hegyalja Igazi Arcainak Több Jár, Mint Zene

KMZ

Fesztiválrezsi-csökkentés a Hegy’en

KMZ

[HEGY] Bérletek közel 50% kedvezménnyel már csak április 30-ig

KMZ

Hegyalja: elkészült az idei fesztiválidény himnusza – Az Igazi Arcod

KMZ

A Húsvéti Nyúl Is Hegy’-Bérletért Áll Sorba

KMZ

Újabb Hegyalja Fesztivál fellépők érkeznek

KMZ

Rózsaszín Plüssznyuszi Helyett Rock ’n’ Roll Randi a Hegy’en

KMZ

A Slayer Idén Már Hegyalja Rajongóként Érkezik Tokajba

KMZ

15 ezer szavazat alapján 4 határon túli város ingyen jön a Hegyaljára

KMZ

Egy magyar és 4 határon túli város ingyen fesztiválozhat a Hegyalján

KMZ

Saját fesztiválkocsma jár a Hegyalja régió kúlfaktoraiért

KMZ

Hegyalja – fellépőcsomag a Jézuskától

KMZ

Hóolvasztó Hegyalja fellépők

KMZ

Hegyalja – vízi tanösvény, Lemmy, Teknősbéka Ház

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek