Hírek

Pinkish Black – A Relapse Records kiadóhoz szerződött; eddig soha nem hallott új album megjelenése

A Relapse Records büszkén jelenti be, hogy leszerződtette az ominózus, kísérleti poszt-minden duót, PINKISH BLACK-et. A Jon Teague (dob, szintetizátor) és Daron Beck (vokál, szintetizátor, billentyűs) alkotta banda 2012-ben alakult a THE GREAT TYRANT hamvaiból, és már kiadott két szakmailag sikeres lemezt, melyet a „doomos, sludge-os, zúzósan sötét zene opusza”-ként emlegetett a Cvlt Nation, a The Sleeping Shaman szerint „a sötét, gyönyörűen kozmikus hangzás mindent betöltő fala”, a Stereogum pedig úgy jellemezte, mint „egyszerűen nagyszerű”.

Miután az elmúlt két évet turnékkal és koncertekkel töltötték olyanok társaságában, mint a Kylesa, Corrections House, Floor, Sub Rosa, Goblin és Pallbearer, a duó most harmadik nagylemezére készülődik és februárban fog bevonulni az Echo Lab Studios-ba.

A banda így kommentálta a szerződést: „Rettentően örülünk, hogy lehetőségünk nyílt együtt dolgozni a Relapse-al. Aki mögött ilyen legendás és változatos háttér áll, arról tudjuk, hogy jó társaság. A kiadó változatossága külön öröm, hisz zenénk nem igazán illeszkedik egyik műfajba sem. Üdítő lesz együtt dolgozni olyanokkal, akik ezt megértik.

A banda az új projekt megjelenéséről is beszélt: „A The Great Tyrant majdnem öt éve bomlott fel, miután basszusgitárosunk és közeli barátunk, Tommy Atkins meghalt. A felvételeket (az anyag jelentős részén) különféle technikai problémák akadályozták és nem készült el Tommy öngyilkosságának idejére. Matt Barnhart kemény munkájával átalakítottuk a dalokat és most már készen állunk a kiadásukra. Izgatottan várjuk, hogy a Relapse kiadja a The Great Tyrant utolsó anyagát amivel végre örök nyugovóra küldhetjük ezt a bestiát.

A banda eredetileg 2010-ben alakult hármasként THE GREAT TYRANT névvel, és poszthumusz egy LP-t adott ki basszusgitárosuk, Tommy Atkins tragikus halála után. A fennmaradó tagok, Jon Geague és Daron Black elhatározták, hogy átírják a heavy zene jelenlegi elgondolásait előrelátó de mégis unortodox, szintetizátorra épülő megközelítéssel. Atkins halálakor a banda még inkább előrelépett hangzásban és átnevezte magát PINKISH BLACK-re 2012-ben. Azóta két sikeres nagylemezt adtak ki a Handmade Birds-ön (2012 „Pinkish Black) és Century Media kiadón (2013 „Razed To The Ground”) keresztül.

www.facebook.com/pinkishblackband
www.pinkishblack.bandcamp.com

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Pinkish Black – streaming new album ” Razed To The Ground” on Pitchfork

KMZ

Hot News: Pinkish Black – Premiere „Ashtray Eyes” on roadburn.com

KMZ

Hot News: Pinkish Black – Premiere „Kites And Vultures” from „Razed To The Ground”

KMZ

Hot News: Pinkish Black – Set to release „Razed to the Ground” September 16 on Century Media Records

KMZ

Hot News: Pinkish Black – Premieres new track, „Razed to the Ground,” on NPR.org; reveals track-listing and release date for upcoming album

KMZ

Hot News: Pinkish Black – Completes Work On Upcoming Full-Length Album

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek