Hírek

Power Metal hírek: Endless Main/Pathfinder/Bejelit/Crossholder

Május elején jelent meg az Endless Main nevű, klasszikus europowerben utazó szlovák hatosfogat bemutatkozó lemeze. A „Sea of Lies” dallamos, mégsem túl könnyen befogadható anyag. Nem elsősorban a lehengerlő melódiákban és az íves refrénekben lakik az ereje, a fülbemászó témák közt modern metalos és progresszív elemeket is hallhatunk. A csapatban két kiváló gitáros és egy hasonló képességekkel bíró billentyűs gondoskodik a karakteres megszólalásról, ám a kemény, rifforientált dalokon és a ragyogó szólókon túl, ami a legelemibb módon definiálni képes az Endless Main muzsikáját, az a sajátos énekhang. A változatos – némi skandináv típusú hörgéssel és ordítással kombinált – énektémák sora a korszerű kihívásoknak is teljes mértékben eleget tesz. A „Sea of Lies” csak egyetlen bizonyítéka annak, hogy a jó power metal nem feltétlenül onnan érkezik, ahonnan számítasz rá… A korong ráadásul szabadon letölthető, a teljes booklettel együtt! Érdemes meghallgatni, már csak azért is, mert augusztusban talán itthon is találkozhatsz a csapattal!

Web: http://www.myspace.com/endlessmain

Album letöltése: http://www.vaskarc.hu/downloads.php?cat_id=1&download_id=310

A dallamos, szimfonikus power metalt játszó lengyel Pathfinder zenekar elkészítette első videóját a kiváló és gigantikus két órás műsoridővel bíró „Beyond The Space, Beyond The Time” albumhoz. A klip a koncepciózus lemez „The Lord Of Wolves” című tételére készült. A videoklip a német Metal Hammer oldalán debütált. A csapat az év elején jelentette be, hogy szerződött a Sonic Attack Records kiadóval, így a tavaly, szerzői kiadásban napvilágot látott „Beyond The Space, Beyond The Time” lemez március második felében Európa-szerte megjelent, azaz nagy valószínűség szerint megtalálod a hazai lemezboltokban is, addig pedig a csapat oldalán belehallgathatsz a nótákba, kettőt pedig le is tölthetsz!

Web: http://www.pathfinderband.com

Klip: http://www.youtube.com/watch?v=A34bNoP2BQM

Augusztus 5-én a budapesti Crazy Mama Music Pub és a Crossholder vendége lesz az olasz Bejelit, amely tavaly októberben rendkívüli bulival ajándékozta meg a hazai power metal rajongókat. A csapat tavaly az aktuális „You Die and I…” lemezzel – amelynek „Saint from Beyond” című tételére videó is készült – járta a klubokat. A talján banda augusztus 6-án a kárpátaljai Aréna Fesztivál nagyszínpadán lép fel, ennek előestéjén ugrik be Budapestre.

Web: http://www.bejelit.com

Klip: http://www.youtube.com/watch?v=A5S9JwPfuak

Június elején érkezett haza thaiföldi turnéjáról a budapesti Crossholder. A túra során a csapat Pattaya és Bangkok klubjaiban zenélt, olyan legendás helyeken, mint a The Rock Pub vagy az Immortal. Mindenhol világsztároknak kijáró szeretettel és tisztelettel fogadták a zenekart, az összes buli teltházzal zajlott. A Crossholder a tavaly decemberben megjelent „Az idő fogságában” album dalainak angol nyelvű változatait játszotta a thai rockereknek. A Miriam angol verziójára röviddel az utazás előtt készített klipet a csapat, amelyet a Rock TV mutatott be. A Crossholder számára igen inspiráló, nagy sikerű turné után az élet itthon sem áll meg. Legközelebb július 9-én, a Rockmaraton Rockerek.hu színpadán nézhetjük meg a zenekart, augusztus 5-én pedig a Crazy Mama Music Pubban, az olasz Bejelit társaságában.

Web: http://www.crossholder.com

Klip: http://www.youtube.com/watch?v=UFLiv0LrK4k

Kapcsolódó cikkek

Elmarad a Crossholder emlékkoncert a Rock On! Fest-en

KMZ

Güzü utolsó klipje – Crossholder Army

KMZ

Pokolgép, Irigy Hónaljmirigy, Crossholder, Alcohol – MetalWar Tour – előzenekar kerestetik!

KMZ

Crossholder – Tim Ripper Owensszel turnéznak

KMZ

Crossholder – egy szomorú hír!

KMZ

Pathfinder – If I Could Turn Back Time (Cher cover) video

KMZ

Pathfinder – New album news!

KMZ

Hot News – Pathfinder In Studio – New Drummer Announcement!

KMZ

Bejelit – Új lemez hamarosan!

KMZ

Crossholder turné – magyar siker Thaiföldön!

KMZ

PATHFINDER – Beyond the Space, Beyond the Time

Darkjedi

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek