Hírek

ProgHeaven Tour – a BZ Project és a Miserium közös országjárása, vendégzenekarokkal

Idén először veszi kezdetét a ProgHeaven Tour, melynek célja a progresszív metal népszerűsítése kis hazánkban.  A turné két főzenekara a BZ Project és a Miserium, mely lényegében ugyanazon tagokból áll. A BZ PROJECT Bátky Zoltán, azaz BZ szólóprojektje. Az énekes, dalszerző, szövegíró olyan zenekarokból ismert, mint az After Crying, az At Night I Fly, a Stonehenge, a Wendigo, a H.A.R.D., a Queen Emlékzenekar, valamint több más formáció. Fonogram- és eMeRTon díj mellett több rangos elismeréssel díjazták, lemezeit kiválóként értékeli a hazai és nemzetközi szakma. 2014-től meglévő zenekarai mellett szólóban is zenél: új saját dalait, valamint korábbi zenekarainak szerzeményeit a Miserium zenekar tagsága segítségével szólaltatja meg. A Miserium 2010 márciusában készítette el Star Curtain című kislemezét, mely 5 dalt tartalmazott.
Ezt követte a 2010 végén felvett Promo 2011 nevet viselő anyag, mely a zenekar két sarkalatos dalát tartalmazza – az  Insubordinate címűt, ami slágeresebb, könnyen emészthető, fülbemászó dallamokkal átszőtt muzsika, valamint a  Wanderert,  ami már kissé sötétebb, változatosabb, és a lemez koncepció végkifejletéről szól.  2013- ban jelent meg a zenekar első nagylemeze, a  Return to Grace.

A 2015 januárjában induló turné a következő állomásokat tartalmazza:

Január 30. Tatabánya, Roxxy – We Will Rise

Február 28. Szeged, Rongy Kocsma – Dreamgrave & Mytra

Március 7. Szigetszentmiklós, Rock Lyuk – Solidity

Március 21. Kazincbarcika, Diamond – Mytra

Március 28. Budapest, G3

A turnéállomások bővülése még természetesen várható. Ezekhez és a zenekarokkal kapcsolatos információkhoz keressétek a következő Facebook oldalakat:

https://www.facebook.com/Miserium
https://www.facebook.com/bzproject
https://www.facebook.com/progheavenhungary
https://www.facebook.com/accordmanagement.hu

Kapcsolódó cikkek

A ProgHeaven Tour első állomása: Tatabánya – BZ Project, Miserium, We Will Rise

KMZ

BZ Project hírek

KMZ

Mercenary, Omnium Gatherum, Essence, Miserium – Koncertbeszámoló

Jillian

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek