Hírek

Progos power metal himnuszok a Noctis konceptlemezként is értelmezhető bemutatkozó albumán

2016. november 7-én jelent meg a Noctis „Genesis Corrupted” című bemutatkozó albuma a NAIL Records / Hammer Music gondozásában. Az idén tizedik születésnapját ünneplő ajkai székhelyű progos power metal csapat első nagylemezén 9 angol nyelvű saját szerzemény hallható, amelyek közül kettő a 2011-es EP-ről már ismerős lehet; itt újrakeverve szerepelnek.

A CD-n helyet kapott nóták mondanivalójukat tekintve laza összefüggésben állnak egymással, egy gondolat menet köré épülnek.

„A központi elem egy sajátos világszemlélet, egy olyan aspektus, ami kívülről vizsgálja az életünket. Minden éremnek két oldala van, így a Genesis Corrupted album is egy kétpólusú világ mozzanatait, szereplőit tárja elénk: a jót és a g
mber, a bábu, és ez az élet nem több egy illúziónál (Veil of Lies). Istenek és démonok tudatlan szolgái ők, hisznek (Last Believer), tagadnak (Sinner) és vérüket ontják a felsőbb hatalmakért (Unholy Vanguard). A lemez dalaiból megismerhetjük ezeket a katonákat és uraikat, képet kapunk arról a komor világról, ami színpadként szolgál ehhez az örök, véget nem érő darabhoz.”

A zenekar kimagasló énekteljesítményt felmutató, összetett, progresszív elemeket is jócskán tartalmazó power metalja az elmúlt években ért össze egy olyan – egyedi vonásokat sem nélkülöző – zenei eleggyé, ami kiemeli őket a hazai színtér csapatai közül. A dalközpontú, sok esetben klasszikus metaltémákra épült technikás gitár és billentyűjátékot a kidolgozott – néha hörgésbe is váltó – ének, valamint a dallamgazdag vokálmunka teszi még színvonalasabbá.

A kezdeti mag először név nélkül, majd egy-két tagcserét követően Pray to Steel-ként tette le névjegyét, 2007 telétől viszont már Noctis névvel szerepeltek a nagyközönség előtt. Több tehetségkutatón is első helyet szereztek, illetve különdíjakat kaptak, valamint az évek során több nagyobb fesztiválon is sikerrel mutatkoztak be. Diszkográfiájuk két – a hétszámos „Darkened Era”, és a szimpla „II.” címet kapott öt tételes – EP-t tartalmazott eddig, amelyeket önerőből jelentett meg a banda.

A „Genesis Corrupted” dalait a Lévai Sándor (ének), Józsa Péter (gitár, vokál), Ludvai Krisztián(basszusgitár), Szijjártó Tamás (billentyűk), Sütő Péter (dob) felállás játszotta fel. A lemez felvételei az AMP Stúdióban, Pallagi Attila vezényletével készültek, a keverést Cserfalvi Zoltán Töfi végezte a szolnoki Denevér Hangstúdióban. A kiadvány dizájn-ja Mihályfi-Tóth Alex munkája.

Tracklista:

  1. Vortex
  2. Fallen One
  3. Unholy Vanguard
  4. Rite
  5. Divinity
  6. Veil of Lies
  7. Last Believer
  8. Genesis Corrupted
  9. Sinner

A zenekar az elmúlt majd’ két esztendőben már több szerzeményt is publikált különböző videóként. Először, tavaly januárban a „Veil of Lies” című számhoz készített élőszereplős klip érkezett, majd a „Rite”, illetve a „Divinty” jelent meg szöveges videóként. Végül, idén, szeptember végén a lemez címadó dalát mutatták be, szintén szöveges megfilmesítésként.

Veil of Lies (hivatalos video)
www.youtube.com/watch?v=bsg-eVD2HFY

A Noctis december 9-én, pénteken tartja lemezbemutató koncertjét a fővárosi S8 Underground Club-ban, ahol a Words of Blood, a Penge, és a Skulld lesz a partnere.

Az esemény oldala: www.facebook.com/events/1445607828802191

A Noctis honlapja: www.noctisband.hu

A Noctis Facebook-oldala: www.facebook.com/noctisbandhun

Kapcsolódó cikkek

Noctis lemezbemutató az S8-ban – Vendégek: Penge ★ Words of Blood ★ Skulld

KMZ

Noctis – Genesis Corrupted – Hallgass bele a hamarosan megjelenő albumba!

KMZ

Noctis – Genesis Corrupted – Új szöveges videó a novemberben megjelenő lemez címadó dalára

KMZ

Noctis – Novemberben jön az első lemez a Nail Records gondozásában

KMZ

Noctis – Idén jön az első lemez

KMZ

Noctis – Ingyenes buli a dunaújvárosi Kaptárban

KMZ

Noctis – A 2016-os évet a Barba Negrában kezdik

KMZ

Halor, Noctis és Creepingdeath Szombathelyen

KMZ

A Noctis nyerte a Pulzus tehetségkutatót

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek