Hírek

Project for a Better Dream – itt a tavasz, friss tartalommal készül a magyar metalcore zenekar

PROJECT-FOR-A-BETTER-DREAM211228

2022. április 19-én, alig 2 és fél hónappal az új EP megjelenése után a Project for a Better Dream zenekar egy friss, ütős lyrics videóval indította a tavaszi szezont. A téma természetesen az Ascension című lemez egyik száma, a The Passing of a King.

Nagy dobással indult a tavasz: 2022. április 19-én megjelent a Project for a Better Dream új lyrics videója, amely a két és fél hónappal ezelőtt bemutatott EP, azAscensionegyik számához, a The Passing of a King-hez készült. A projekt Rivasz Gergő munkája, aki egy lyrics videóból a lehető legtöbbet kihozva fantasztikusan izgalmas videót dobott össze a zenekar számára, akik ezúton is köszönik a sok befektetett időt és energiát.

Az EP számai közül négy egyetlen történetet mond el: egy fáraó távozását az élők közül, és utazását a túlvilágra. Ennek a történetnek az első fejezete a The Passing of a King, amely a fáraó halálával kezdődik, akit a népe istenként tisztelt. De kiderül, hogy valóban isten is volt, csak egy halandó testbe zárva élte életét, nem tudván, hogy ő egy emberfeletti lény.

Lugosi Gergely „G”, a dalszövegek megálmodója így beszélt a számban elmesélt történetről: „Az elkerülhetetlen elmúlás pillanata hozta el a fáraó számára a felismerést, hogy ő kicsoda valójában: egy felsőbbrendű lény, és mégis halandó életet kellett élnie egy emberi testben, most pedig, bár nem tudja, hogy mi vár rá a túloldalon, alig várja, hogy maga mögött hagyhassa ezt a múlandó valóságot.

A következő sorok is ezeket az érzéseket adják vissza: „Set me free, of this reality I cannot see through”; „See my soul, its aching for the journey”; „I dive in the unknown, sea of possibilities”.

Tehát ez a szám a fáraó elmúlásáról szól. Arról a pillanatról, ami a valóságban egy szempillantás alatt lezajlik, mégis spirituális síkon egy utazás az ismeretlen felé.” – tette hozzá az énekes.

Ahogyan már korábban megtudhatták a rajongók, a zenekar az EP-n öt plusz egy új számmal készült a következő fejezetre új énekesükkel, Lugusi Gergely „G”-vel, melyek közül az első szám egy videóklip formájában debütált 2022 januárjában Prometheus címmel. A kislemez egy kitekintés a „concept” albumok világába, hiszen a számok többsége, főként a szövegek egy összefüggő történetet mesélnek el egy egyiptomi fáraóról, akinek történetről a zenekar „Behind the lyrics” posztsorozatában írt részletesen közösségi média oldalain az utóbbi időszakban.

A tavaszi-nyári szezonban még több dobással készülnek a srácok, amelyről közösségi média oldalaikon adnak majd részletesebb tájékoztatást.

Kapcsolat:

Facebook

Instagram

Youtube

Spotify

Kapcsolódó cikkek

Mesterséges intelligenciával erősít legújabb klipjében a Project for a Better Dream

KMZ

Project for a Better Dream, Flout, Before The Last Breath – még egyszer nem fogunk visszatérni, inkább itt maradunk

KMZ

Visszatérő koncert: ismét színpadon a Project for a Better Dream

KMZ

Megérkezett az idei év nagy dobása, az Ascension!

KMZ

Itt a Prometheus – megjelent a Project for a Better Dream új klipje!

KMZ

Rebirth után Ascension: Új lemezzel tér vissza a Project for a Better Dream

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek