Hírek

Prying Mantis – A tízedik stúdióalbum

A Frontiers Music Srl örömmel jelenti be a brit PRAYING MANTIS nevű rockbanda augusztus 21-én megjelenő, „Legacy” című tizedik teljes albumát.

Az új számok első fogadtatása kitörő volt, az illetékesek szerint pedig ez a mostani lehet a valaha készült legjobb album a Mantis kezei alól! Merész szavak, valóban, ám ez több egyszerű kiadás előtti túlzásnál…

A “Legacy” az első kiadvány, melyen a két új holland tag is szerepel: John “Jaycee” Cuijpers (ének) és Hans in’t Zandt (dob). A két zenész új dimenziókat hozott a zeneszerzési folyamatba és az előadásba. Chris Troy, Tino Troy valamint Andy Burgess gitárosok profi zeneszerzői képességeit kiegészítve jelenlétük elengedhetetlen volt az új dalok megírásában, valamint a hangmérnöki és gyártási munkálatok új nézőpontba helyezésében is. A felvételek belga, holland, és brit stúdiókban készültek.

Az előző, “Sanctuary” című lemezhez hasonlóan az új album keverését is Andrew Reilly végezte atlantai stúdiójában. A “Fight For Your Honour” című első single-t koncertvideó követi majd, melyen a szám első előadása látható a milánói Frontiers Rock Festival II-n.

Rodney Matthews (Magnum, Diamond Head, Allen/Lande), a rock színtér egyik legbefolyásosabb és leghíresebb művésze kapta a feladatot az album borítójának megalkotására ugyanabban a stílusban és lenyűgöző minőségben, mely oly sok rajongó tetszését nyerte el az olyan eredeti Mantis albumokon, mint a “Time Tells No Lies” és a későbbi “Predator In Disguise”.

A Praying Mantis a melodikus hard rock nagy múltú bandája. Tino és Chris Troy fivérek alapították 1973-ban, és olyan bandák társaságában vezették a NWOBHM mozgalmat, mint az Iron Maiden, Def Leppard, Saxon, és mások. Habár ők nem részesültek kortársaik szédítő sikereiben, a Praying Mantis így is a New Wave of British Heavy Metal (NWOBHM) egyik legbefolyásosabb tagjává vált. A banda az évek múltával is aktív maradt, és még mindig rendszeresen stúdióznak és koncerteznek.

“Legacy” tracklist: Fight For Your Honour; The One; Believable; Tokyo; Better Man; All I See; Eyes Of A Child; The Runner; Against The World; Fallen Angel; Second Time Around.


PRAYING MANTIS

Tino Troy – gitár
Chris Troy – basszusgitár
John Cuijpers – ének
Andy Burgess – gitár
Hans in ‘t Zandt – dob

Weblink: www.praying-mantis.com

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek