Hírek

Publicist UK leszerződik a Relapse Records-al

Relapse Records büszkén jelenti be, hogy leszerződtette a PUBLICIST UK-t. Olyan tagokkal a háta mögött, mint basszusgitáros Brett Bamberger (Revocation, ex-East of the Wall), dobos Dave Witte (Discordance, Axis, Melt-Banana, Municipal Waste, stb), gitáros David Obuchowsky (Goes Cube) és vokalista Zachary Lipez (Freshkills), a 2014-es alapítású PUBLICIST UK gyorsan felkeltette az érdeklődést kétdalos demójával, amit több mint 120 ezren hallgattak meg a Soundcloudon.

Hangzásuk nagyban különbözik a tagok többi projektjétől, hisz itt inkább a dark post-punk, new wave és post-metál finomságát és hangulatát fedezik fel. Gondoljatok a Joy Divisionre, Cure-ra és Neurosis-ra. Kétdalos demójuk streamje ITT hallható.

A banda október végén kezdi meg debüt nagylemezének felvételeit a Wild Arctic Studios-ban Bean Balthulonis (Sick of it All, The Hold Steady) segítségével. A masterelést Dave Gardner fogja végezni, aki az Amphetamine Reptile-nek volt belső hangmérnöke. A megjelenés 2015 közepére várható.

A banda így kommentálta a szerződést: „Megtiszteltetés, hogy PUBLICIST UK csatlakozhat a Relapse-hoz. Elejétől fogva a legjobb, legbrutálisabb metált adták ki. Látókörüket is kitágították és bizonyították, hogy a súlyos, durva zenének nem mindig metálnak kell lennie. Így egy hozzánk hasonló banda számára, ami a metálból gyökerezik, vannak metál elemei de összességében más a hangzása, a Relapse a tökéletes otthonnak tűnik.”

PUBLICIST UK-ről:

Anélkül hogy bármit megbeszéltek volna a banda hangzásáról vagy céljairól, négy ember (Dave, David, Zack és Bratt) összeült, hogy megalapítsa a PUBLICIST UK-t. Mikor 2013 végén összeálltak, a banda egyik tagja sem ismert, találkozott vagy beszélt a másik hárommal. PUBLICIST UK négy barát barátja volt, akik hamarosan maguk is barátokká váltak egy lemeznyi dal után, és akiknek fogalmuk sem volt arról, mit szólnak majd az emberek a zenéhez, hisz teljesen más volt eddig készített zenéiktől. 2014 közepén a banda feltöltött két felvételt, ami rengeteg figyelmet kapott többek között a Decibel Magazintól, Metalsucks-tól, Noisey-től és Metal Injection-től. 2014 szeptemberében szerződtek le a Relapse Records-al, az év hátralevő részét pedig első albumuk elkészítésével fogják tölteni, ami 2015-ben jelenik majd meg.

twitter.com/PublicistUK
facebook.com/PublicistUK
instagram.com/PublicistUK
publicistuk.tumblr.com

Kapcsolódó cikkek

A Publicist UK nevű post-punk kvartett augusztus 21-én kiadja Forgive Yourself című debütáló albumát

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek