Hírek

Punk legendával erősít tovább a Rockmaraton

A múlt heti után most is egy bivalyerős négyest jelentenek be a Rockmaraton szervezői – egy igazi punk rock legenda is a nevek között szerepel.

 Július 8-17. között Dunaújvárosban eléggé tartalmas 10 nap elé nézünk – tavalyi nagy sikerű koncertje után ismét hazánkban köszönthetjük a Bad Religiont is – a legendás kaliforniai punk rock csapat 1979 óta töretlen lendülettel koncertezik világszerte, miközben Greg Graffin énekes és zenésztársai olyan zenekarokat inspiráltak, mint a Blink-182, a NOFX vagy a The Offspring. Legutóbb 2013-ban jelentkeztek új lemezzel, az akkor megjelent True North dalai pedig jól mutatják, hogy az éles társadalomkritikájáról ismert csapat továbbra sem köt kompromisszumot, és még mindig van mondanivalója.

A dobos és énekes O’Keeffe testvérpár által vezetett Airbourne neve a hard rock kedvelői számára egyértelmű piros pontot jelent a Rockmaraton felhozatalában. Az ausztrál csapat le sem tagadhatja az AC/DC, a Judas Priest és a Motörhead hatását, de az elmúlt évek során azt is bebizonyították, hogy a hetvenes-nyolcvanas évek rockja töretlenül népszerű.

A punk rock és a hard rock mellett a dallamos death metalt kedvelőknek is kedveznek a szervezők: a svédek egyik nagy neve is képviselteti magát a Rockmaraton színpadán – tavalyi nagy sikerű budapesti koncertje után az At The Gates is biztosan fellép a Szalki-szigeten. Az 1990-ben alakult, majd az 1995-ös nagy sikerű Slaughter Of The Soul című lemez kiadása után feloszlott zenekar közel tíz év hallgatás után két éve újra aktív – a 2014-ben megjelent At War With Reality óta tudjuk, még messze nincs vége a pályafutásuknak. Az északiak tovább erősítenek a Månegarm viking/black metal alakulattal, akik egy, a skandináv mitológiában szereplő farkasról kölcsönözték a nevüket. Tavalyi self titled korongjuk dalai mellett az elmúlt 10 év anyagából is merítenek majd programjuk során.

A dunaújvárosi rockparadicsomban tehát biztosan nem fognak unatkozni a fesztivállátogatók – még messze nem teljes nemzetközi fellépők névsora, jövő héten egy újabb adag név érkezik, és természetesen a hazai fronton is várhatóak még meglepetések. A napokban elindult a SZÉP Kártyás fizetés lehetősége is – egyelőre még csak egy bankkal, hamarosan mindhárommal – a 10 napos early bird bérletekből már csak pár tucat maradt. A világtörténelem leghosszabb rock fesztiváljának számító Rockmaratonra jövő héttől 6 napos és hétvégi bérletet, valamint napijegyeket is lehet váltani a Ticketportal hálózatában, lesznek limitált VIP Passok is.

Weboldal: http://rockmaraton.hu
Facebook: https://www.facebook.com/rockmaraton
Facebook esemény: http://on.fb.me/23Tf0AG

Kapcsolódó cikkek

Rockmaraton – teljes a jubiluemi fesztivál fellépőinek listája, de lesz még itt valami…

KMZ

Teuton thrash, melodikus death és mexikói hardcore punk – újabb nevek a Rockmaratonon

KMZ

Hardcore punk, death/grind és viking metal kuriózumok a Rockmaratonon

KMZ

Death metal, black metal és egy kis heavy metal – újabb nevek a Rockmaratonon

KMZ

Hétfő óta dübörög a 27. Rockmaraton, a félidőhöz érkezett a fesztivál

KMZ

Lemondta koncertjét a Megadeth a Rockmaraton Fesztiválon

KMZ

Rockmaraton 2016: Rockfater a túlélés titkát kutatja

KMZ

Rockmaraton 2016: kész a napi bontás, 80 nap múlva kezdünk!

KMZ

Újabb öt fellépő – összeállt a Rockmaraton idei felhozatala!

KMZ

Újabb hardcore nap a Rockmaratonon

KMZ

Thrash ikon érkezik a Rockmaraton színpadára

KMZ

Közeleg az év hazai Rock/Metal eseménye!

KMZ

Rockmaraton Fesztivál 2013 – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Rockmaraton Beszavazó show

KMZ

Zenekari beszavazás – Rockmaraton Fesztivál

KMZ

Rockmaraton Fesztivál 2010 – Koncertbeszámoló

Gwanath

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek