Hírek

Ram és Portrait „Under Command” split album

A svéd heavy metál titán RAM és PORTRAIT egyesítette erejét egy split album erejéig, melynek címe „Under Command” lesz és december 5-én jelenik meg a Metal Blade Records-nál.

Side A
RAM
1. Savage Machine (új dal)
2. Welcome To My Funeral (Portrait dal)
3. Creatures Of The Night (KISS dal)

Side B
PORTRAIT
1. Martial Lead (új dal)
2. Blessed To Be Cursed (RAM dal)
3. Aggressor (Exciter dal)

Kattintsatok IDE RAMWelcome To My Funeral” verziójáért, melyet eredetileg PORTRAIT játszott. Ugyanitt előrendelhetitek a splitet, amely CD, és több színben elérhető bakelit formájában lesz kapható. Formázott kiadás is kapható!

RAM így kommentálta: „Miért a PORTRAIT split? Hát több évnyi átsörözött éjszaka és ramazuri után a PORTRAIT több tagjával eléggé egyértelmű lett hol áll a két banda ha felmerül a kérdés, mi is az igazi metál. Mikor elkezdtük a bandát, egy kézen meg tudtuk volna számolni a támogatóinkat, mivel senki sem játszott hagyományos heavy metált akkoriban. De Christian a PORTRAIT-ből volt az első, aki beszerzett egy RAM demót és tudtuk, hogy érti miről is szólunk. Az évek alatt mindkét banda fejlődött, de a heavy metállal kapcsolatos kőkemény hozzáállás soha nem változott, ez a split pedig bizonyíték rá.

PORTRAIT így kommentálta: „Számunkra öröm, hogy csinálhatunk egy split EP-t RAM-mal, hisz már az előtt fennálltak mielőtt mi belekezdtünk és a kezdetek óta hatalmas inspiráció voltak. Egyike azon nagyon kevés kortárs bandáknak, akikhez kötődünk valamilyen szempontból és osztozunk is velük azon a véleményen, hogy mi is a heavy metál és mivé válhat. Az EP-n található anyag jó oldaláról mutatja be ennek az emelkedett műfajnak a végtelenségét, a Kiss-től az Exciteron át egészen saját anyagainkig – így egyértelműnek kell lennie a hallgató számára, hogy a heavy metál gyökerei még mindig terjeszkednek bandáinkkal és azokon keresztül.

RAM a három dalról:

A „Savage Machine” egy ütős dal, ami szerintünk passzol a splithez. Nyílegyenes kemény heavy metál. Egyben az első RAM dal amin új gitárosunk, Martin Jonsson hallható lenyűgöző gitárjátékával. Aztán a „Welcome To My Funeral” az első dal az első PORTRAIT demóról, emlékszem mikor megkaptam a kazettát a bandától és csutkára tekerve játszottam. Azért ezt választottuk, mert egy kiváló dal amihez szerintünk tudtunk adni egy kis súlyosságot. A szöveg nagyon megihletett arra, hogy hozzáadjak pár kórust itt-ott. Az egésznek nagyon oldschool és sötét hangzása lett.

Sokat beszéltünk a bandával arról, melyik feldolgozást válasszuk a splithez. Egy olyan bandát választottunk, amelyikkel mindegyik tagunknak különleges kapcsolata van. KISS volt az a banda, ami Harry-t, Martint, Morgant és engem behúzott a metál világába a hetvenes évek végén és nyolcvanas évek elején. Fel akartuk dolgozni az egyik keményebb dalukat, így a „Creatures Of The Night” mellett döntöttünk. Egy mestermű!

PORTRAIT a három dalról:

„A „Martial Lead” egy klasszikus metál szörnyeteg Portrait stílusban, visító gitárokkal, lüktető basszussal, magas vokállal és dübörgő dobokkal. Kb. egy hónappal írtuk legújabb albumunk, a „Crossroads” megjelenése után. Nem fog csalódást okozni igazi headbangernek, a szöveg pedig a terror és őrület ellenségeinkre való zúdításáról szól.

A „Blessed to be Cursed”-et azért választottuk, mert mindig is egyik kedvenc RAM dalunk volt és könnyen át tudtuk egy kicsit rendezni, hogy a saját verziónkat megcsinálhassuk. Elégedett vagyok a végeredménnyel, főleg a szövegek hipnotikus kisugárzásával.

„Exciter… a heavy metál világának Rambo IV-e. Mindig is imádtuk őket és ők aztán tuti érzik a heavy metál ősi energiáját, és hogy hogyan aknázzák azt ki. Az „Agressort”-t választottuk, mert tökéletes terror dal, kiválóan illik a split témájához. Plusz ennek a kilencvenes évekbeli dalnak a kiválasztásával akarjuk megmutatni rajongásunkat az iránt, ahogy az Exciter véget nem érően küzdött és kiállt az aktuális divattól függetlenül a jó és rossz szabályainak ellentétei ellen!”

http://www.metalblade.com/undercommand
http://www.ram-metal.com
http://www.portraitmetal.com
https://www.facebook.com/RAMheavymetal
https://www.facebook.com/portraitsweden

Kapcsolódó cikkek

PORTRAIT – At One with None

KMZ

PORTRAIT – Burn The World

Saint-Savin

RAM VS. PORTRAIT – Under Command

Saint-Savin

PORTRAIT – Crossroads

Saint-Savin

Hot News: Swedish Heavy Metal gang Portrait releases 2nd song taken off new album ‘Crossroads’ exclusively via Rock Hard Germany!

KMZ

Hot News: Swedish Heavy Metal gang Portrait announce new album ‘Crossroads’ April, 25th!

KMZ

Hot News: RAM present brand new video clip for ‘I Am The End’ via Metal Hammer Germany!

KMZ

Hot News – RAM full stream of new album „Death” available via website of Terrorizer magazine!

KMZ

Hot News – RAM release video for ‘Flame Of The Tyrants’ exclusively via Rock Hard Germany and reveal details on bonus-DVD for upcoming new album ‘Death’!

KMZ

Hot News – RAM launch landing page for upcoming new album „Death” and post first new song „Defiant”! Reveal album cover and track listing!

KMZ

Hot News – Swedish Heavy Metal monster Portrait confirmed as direct support for Evile European tour!

KMZ

Hot News -Metal Blade Records signs worldwide deal with Swedish Heavy Metal force RAM! Announces "Death" as title of forthcoming new album!

KMZ

Portrait Interjú

Saint-Savin

PORTRAIT – Crimen Laesae Majestatis Divinae

Saint-Savin

RAM – Lightbringer

Cosmicantagonist

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek