Hírek

Rated X – Új projekt híres hard rock tagokkal

Frontiers Music Srl egy újabb súlyos projekttel tér vissza: RATED X. November 7-es európai és november 11-es észak-amerikai megjelenésével az albumon klasszikus hard rock alapjaira épített de egyértelműen kortárs dalok találhatók.

A RATED X Frontiers vezetőjének, Serafino Peruginonak ötletéből származik, aki Joe Lynn Turnernek megemlítette, hogy a legkiválóbb zenészekből fel kellene állítani egy klasszikus hard rock projektet. Turner, aki a Rainbow és Deep Purple vokalistája volt egyetértett, így megkezdődött a keresés a megfelelő zenészekért. Carmine Appice, aki már kapcsolatban állt a Frontiers-el azonnal beleegyezett. Egy igazi ütőshangszer legenda, Appice életrajzában olyan rock legendák találhatók, mint: Vanilla Fudge, Cactus, Ozzy Osbourne, Rod Stewart, Blue Murder, King Kobra, hogy csak néhányat elmítsünk.

Appice volt Blue Murder bandatársa, Tony Franklin (legismertebb The Firm, Jimmy Page, Paul Rodgers, David Gilmour, Kate Bush és Whitesnake munkásságáról) volt a következő feliratkozó. A gitárosért folytatott hosszú keresés után Karl Cochran mellett állapodtak meg, aki Ace Frehley-vel is együtt dolgozott, a múltban pedig besegített Joe Lynn Turner szóló albumába.

Azt hiszem kicsit retrósra, de mégis mondernre akartam csinálni,” mondta Turner. „A dalok klasszikus rock, bár ez így pontatlan. Azok, amik; és minket is formáltak, ahogy haladtunk előre a felvételekkel. Összességében nagyon örülünk, hogy kész a felvétel és végre a nagypublikum elé tárhatjuk. A bandában mindenki egy igazi egyéniség. Ha ezt összerakod, akkor megkapod a Rated X-et.

Szimplán „Rated X”-nek címzett debüt albumuk kivételes abból a szempontból, hogy hangzásra olyan, mintha a tagok már évek óta együtt dolgoznának. A dalok erősek, a kivitelezés precíz és innovatív. Frontiers belső producere, Alessandro del Vecchio nem csak a stúdió produkciót felügyelte, de több dalhoz is hozzáadott billentyűs részeket. Pat Regan (Mr Big, Deep Purple, Gotthard, Kiss, Doro) mixelte az albumot.

Carmine Appice így nyilatkozott: „Hangzási területén nyújtott segítségével és közös munkák során, úgy hiszem akkor jött elő a 70-es és 80-as évek hangzása. Számomra olyan, mint a Blue Murder ahol Joe Lynn Turner énekel. Tonyval és jómagammal a ritmus szekciókban és a heavy gitárokkal az egész lemeznek egy Blue Murder-szerű érzést kölcsönöz. Ehhez adjuk aztán hozzá Alessandro billentyűseit, ami egy kis Deep Purple cuccot kevert bele. Mind összepasszolt, imádtam a dalokat játszani.

RATED X Electronic Press Kit: https://www.youtube.com/watch?v=mCnxyqlpspg

Tracklist:

Get Back My Crown
This Is Who I Am
Fire And Ice
I Don’t Cry No More
Lhasa; Devil In Disguise
You Are The Music
Peace Of Mind
Maybe Tonight
On The Way To Paradise
Our Love Is Not Over
Stranger In Us All.

Előrendelés: http://geni.us/RatedXAMZ

www.facebook.com/RatedXRocks

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek