Hírek

Régi Obscura tagok új bandát alapítanak: Alkaloid

A német technikás death OBSCURÁBÓL való távozása után, Hannes Grossmann (aki ismert még Blotted Science és Necrophagist-beli munkájáért) csatlakozott volt bandatagjaihoz az ALKALOID nevű új bandában. Hannes Grossmannon kívül a banda olyan személyiségeket vonultat fel, mint Christian Muenznert (ex-OBSCURA, ex-NECROPHAGIST, SPAWN OF POSSESSION) és Danny Tunkert (ABORTED, ex-GOD DETHRONED) gitárosként, valamint Linus Klausenitzert (OBSCURA, NONEUCLID) basszusgitárosként. A banda frontembere Florian Magnus Maier azaz Morea mint gitár és vokál, aki ismert még a DEVIN TOWNSEND és PARADISE LOST-beli zenekari tevékenységéért és DARK FORTRESS és NONEUCLID-beli munkásságáért.

Dobos Hannes Grossmann így kommentálja:

„Bár szomorú ami az OBSCURA-val történt, örülök, hogy azok a dalok, amit Christian Muenznerrel eredetileg a következő albumukhoz írtunk, új otthonra találnak az ALKALOID-ban. Viszont én nem tekintek tech-death bandaként az ALKALOIDRA, mert nem az vagyunk. A zene mindenképp progresszív, de dinamika, szerkezet, harmónia és ütem szempontjából túl változatos ahhoz, hogy egy ilyen kis alműfajba besorolhassuk.”

A bandát 2012-ben alapítottuk Florian Magnus Maierrel, aki a legjobb zeneszerző akivel eddig dolgoztam. A bandája, NONEUCLID, óriási hatással volt az előző OBSCURA albumra, az „Omnivium”-ra, melyben besegítettem a dalok nagy részébe és én állítottam össze az összes dalt. Mondhatni ez az a zene, amit folytatni szeretnénk az ALKALOID-ban, de úgy, hogy a hangzás sokkal színesebb, élénkebb és kapósabb legyen. Szintén örömmel tölt el, hogy a legkedvesebb barátaim közül üdvözölhetek embereket itt, úgy mint Christian Muenznert – már több mint 10 éve együtt csinálunk zenét – és Linus Klausenitzert, aki egyike kedvenc basszusgitárosaimnak és a szóló albumomon, a „The Radial Covenant”-on is remek munkát végzett. Nem utolsó sorban pedig itt van Danny Tunker harmadik gitárosunkként, aki kétség kívül a legjobb zenész gitáros akit valaha láttam. Egyszer turnéztunk vele – a SPAWN OF POSSESSION-ban játszott – két OBSCURA dalt megtanult alig egy óra alatt, hibátlanul. Soha nem láttam még ilyen tehetséget.”

A banda nemrég belekezdett új debüt albumukba. A kiadvány 2015 elejére várható.

Kapcsolódó cikkek

Alkaloid – „Liquid Anatomy” full album premiere

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek