Hírek

Régi-új dalához készített klipet az Overcast

A húsz éves múltra visszatekintő budapesti csapat ismét visszatalált kezdeti önmagához. A súlyosabb, sötétebb atmoszférát megidéző letisztult dark hangzás nagyon is jellemző volt a zenekarra a kétezres évek legelején. Aztán mint sok más hasonló banda, őket is elérte változás szele. Külső, belső hatásra az Overcast is a populárisabb, könnyebben emészthető dallamok felé vette az irányt. És habár az elmúlt több mint egy évtizedben szinte folyamatosan jelen volt a hazai underground életben a csapat, a kezdeti  hangzást és ezzel járó hangulatot nem sikerült már átadni.

Két évvel ezelőtt azonban némiképp váratlanul a zenekar egyik legelső dala az Őrület Határán ismét visszakerült a repertoárba, és nem kis meglepetésre azonnal osztatlan sikert aratott a rajongók körében, mind az ős Cast fanok, mind az újabb idők Cast-ját ismerő tábor körében is. Ezen a sikeren is felbuzdulva a banda, több régi szerzeményt is elővett, amelyek ma is aktuális tartalmának adtak új, modenrebb hangzást.

Első ilyen lett az Őrület Határán, ami újra felvéve, klipes formában jelent most meg húsz év után újra.

Novák Árpád-Árposz, az banda énekese mesélt erről:

Akik a COVID leállás előtti, és az azt követő újraéledés időszakában élőben látták a zenekart, már meggyőződhettek arról, hogy az OVERCAST egy jelentősebb átalakulás után, kiforrottabb formájában tért vissza a kezdeti önmagához. Ennek a visszatérésnek az egyik első jele volt a zenekar kezdeti időszakának legsúlyosabb, „Az őrület határán” című tételének felbukkanása a repertoárban.

Az Őrület határán gyakorlatilag egyidős a zenekarral. A dal szövege még a kétezres évek elején pattant ki a disztopikus víziókat leíró Árposz fejéből, aki már akkor sem tudott megbékélni a saját vesztébe száguldó modern civilizációval. Így bő két évtizeddel a dal megszületése után az akkori vízió már jelen idejű valóság, melynek tükrében kijelenthető, hogy ez a dal aktuálisabb, mint valaha. 

A dal eredetileg a 2003-as Rémálomvilág EP zárótétele volt. A Kispál Gábor (gitáros – dalszerző) által megálmodott és személyes élményekből táplálkozó zenei alap változatlan maradt és a jelenkori felállásnak köszönhetően újabb elemekkel is kiegészült, ezzel egy jóval komplexebb és a dal hangulatát sokkal inkább megragadó, vészjósló atmoszférát sikerült teremtenünk.   

Hamarosan egy újabb régi klasszikus az Egy Lélek Emlékére is napvilágot lát majd.

Aki élőben is szeretné átélni az Overcast által hordozott, mély, letaglózó súlyt, az október 31-én az Analog Music Hall kismermében, vagy november 19-én a veszprémi Metroban teheti meg legközelebb.

Elérhetőségek:
Facebook: https://www.facebook.com/OvercastHungary

Instagram: https://instagram.com/overcast.hungary?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Kapcsolódó cikkek

Újabb, majd húsz éves dark-doom dalát adta ki ismét az Overcast

KMZ

Új klip az Overcast zenekartól

KMZ

Overcast – Törjön szét! -új EP

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek