Hírek

Reign Of Fire #4 – Oaken, Milanku, Müshin

Az Entrópia Architektúra havi koncertsorozatának negyedik, májusi része egyben az Oaken új lemezének a  hivatalos lemezbemutatója is… „King Beast” (http://oaken.bandcamp.com/) című lemezük idén jelent meg a német Alerta Antifascista Records gondozásában és mind a hazai mind a nemzetközi sajtó és rajongók részéről csakis elismerő kritikákat kaptak és tény, eddig az év egyik, ha nem a legkiemelkedőbb hazai underground megjelenéséről van szó. A koncerten természetesen a lemez összes dala elhangzik majd, a lemezen közreműködő vendégszereplők résztvételével. Ez az esemény egyúttal az Oaken Európa-turnéjának a nyitókoncertje is, másnap nekivágnak körbejárni a kontinenst.

Az este során a sorozat első külsöldi fellépője is debütál, a montréali Milanku (http://milanku. bandcamp.com) személyében.  A 2008 óta aktív zenekar nem ismeretlen a frankofón post-rock kedvelői előtt, igen régóta aktív tagjai a színtérnek, zenéjükben ráadásul a klasszikus post-rock stílusjegyek mellett remekül megférnek a post-hardcore és a screamo elemei is, és ez így együtt egy kimondottan izgalmas elegyet hoz létre.

A sorozat házigazdáját az Entrópia Architektúra-t a negyedik Reign of Fire idejére remélhetőleg már tényleg nem kell bemutani senkinek, a zenekar az idei évre megújult, lecsupaszított felállásában dühösebbnek, erősebbnek és energikusabbnak tűník minden eddiginél. Zenéjük maga a tömény súly és fájdalom, transzcendentális magasságokat és pokoli mélységeket egyaránt bejár és szabadon mozog az önmaguk által végletességig kiszélesített, az indusztriáltól az avantgardeig terjedő zenei palettán. Ráadásul ezen az estén – igaz némiképp kényszerűségből – egy olyan felállásban láthatóak, mint sem előtte, sem utána, ez egy egyszeri alkalom!

A koncert nyitózenekara a fiatal és sokat igérő Müshin, akiknek a Reign of Fire #4 lesz a debütáló fellépésük, de a hardcore, post-hardcore és screamo elemeiből építkező zenéjük alapján biztos jövőt jósolhatunk nekik.

A koncert helyszíne az eddigiektől eltérően nem a kisterem, hanem eggyel nagyobb „testvére”, a room 041, minden további információ pedig az esemény eventjénél (https://www.facebook.com/events/551788704999646/) és a Dürer Kert honlapján.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek