Hírek

Rekordszerdával Indult A Hegyalja Fesztivál

Szerda délután, a Hegyalja Fesztivál kapunyitására már 15 ezren érkeztek meg a fesztiválra, és estig folyamatosan növekedett a fesztiválozók száma. Nem véletlen az érdeklődés: a Hegy’ Nagyszínpadon a Scooter lépett fel, a Pepsi Nagyszínpadon pedig az Airbourne.

„Legszerdább szerdának” nevezte Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál szervezője a fesztivál 2011-es kiadásának nyitónapját, hiszen még nem buliztak ennyien a Hegyalja történetében az első napon. A Scooter fellépésére betelt a Hegy’ Nagyszínpad előtti tér: nem csak a techno-rajongókat, de keményebb zenék kedvelőit is megmozgatta a tüzijátékkal és táncosokkal érkező hamburgi trió.

Az igéretesen alakuló látogatószámmal kapcsolatban köszönetet mondott Bukovinszky a hazai fellépőknek is: nélkülük nem vált volna lehetővé, hogy a Hegyalja Fesztivál jegyárai ne emelkedjenek tavalyhoz képest. A fesztiválszervező arra számít, hogy a résztvevők száma idén 5-10%-kal haladja meg a tavalyit.

Vidékfejlesztési miniszter a zöld fesztiválon

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter holnap (pénteken) délután 2-re érkezik a Hegyalja Fesztiválra, a Startlap Teraszon az MR2 Furmint Klubnál kérdezik majd a hegyaljások a hazai környezetvédelemről. Ezt követően a miniszter végigjárja a fesztiválterületet.

A fesztivál 2009-ben kapta meg a Zöld Fesztivál minősítést, azokért az erőfeszítésekért, melyeket azért tesznek a szervezők, hogy a fesztivál minél kevésbé terhelje meg a környezetet, illetve a vendéglátó településeket. A RE:pohárral már tavaly radikálisan sikerült csökkenteni a termelődő szemét mennyiségét, a szürkevizes zuhanyzókkal pedig a vízfogyasztás csökkenthető az enyhén szennyezett vizek tisztításával és újrafelhasználásával.

Idén a fesztiválszervezők kevesebb programfüzetet gyártottak: a kieső mennyiséget a Hegyalja 2011 alkalmazással pótolják: az Android Marketből és az App Storeból letölthető alkalmazás virtuális programfüzetet varázsol az iPhone-okra, iPadekre és az androidos mobil eszközökre.
Mastodon, Karafiáth Orsolya és Az ember tragédiája
Az Ökoteátrumban és az MR2 Furmint Klubbal szemben, a Startlap Teraszon nem csak környezetvédelemmel kapcsolatos beszélgetésekre kerül sor. Itt megy a Dob + Basszus Live, Lévai Balázzsal, aki – többek között – Lovasi Andrást, Karafiáth Orsolyát, Grecsó Krisztiánt és Nagy Ervin színművészt látja vendégül. Az Ökoteátrumban Jankovics Marcellel találkozhatnak a fesztiválozók és legújabb animációs filmjével, Az ember tragédiájával.

A Hegyalja ma este sokak számára a Mastodont jelenti majd. Sűrű, hipnotikus progresszív metál masszára számítanak a rajongók. Hasonlóképp komoly koncert lesz a Pennywise-é, lazításra és a bólogatóizmok fejlesztésére szintén több banda is vállalkozik a Hegyalján: a Foreign Beggars sokak kedvencévé válik ma este, és telt házra számítanak a fellépők Akkezdet Phiai, az NKS és a Hősök fellépésén is.

Nathan Flutebox Leet fuvolás beatbox-gurut ajánljuk az MR2 Furmint Klub különlegességnek, és előtte a borfaluban érdemes szétnézni a kulturált alkoholfogyasztás tárgyában, hiszen a Tokaj Kereskedőház kimérése körül egész kis gasztro-település alakult itt ki.

Nyaralás megzenésítve a Hegy’en

Van egy hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék mellé mindkettőt megkapod: ez a hely Rakamaz-Tokaj. Itt egyszerre élvezheted a Tiszát, a tokaji borokat, és a legizgalmasabb külföldi bandák és zenészek koncertjeit, július 13-tól 17-ig.
A Hegyalja Fesztivál az elmúlt 12 év alatt az egyetemisták, menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozójává vált. De Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépőkön túl ide gyűlnek a legjobb hazai muzsikusok, a legviccesebb stand-uposok és a legkiválóbb borászok – sőt akár az is előfordulhat, hogy együtt készíted a halászlét kedvenc íróddal.
Ráadásul idén a tavalyi árakon jöhetsz a Hegy’re! Több mint 200 fellépő, sportprogramok, csónaktúrák, színházi előadások, izgalmas beszélgetések, boros pincék, lazulás az ország legjobb arcaival: megzenésített nyaralás vár rád Tokajban, a színpadokon és a színpadok előtt is!

Hegyalja a Facebookon
Jegyvásárlás

Kapcsolódó cikkek

Hegyalja Fesztivál 2013 – Koncertbeszámoló

Melciah

Fesztkarácsony: bejgli – Hegy

KMZ

Hegyalja Fesztivál 2012 – Koncertbeszámoló

Krisz

Indul A Hegy’ Karriergyár

KMZ

Hegyalja Fesztivál 2011 – Koncertbeszámoló

Hermes

Teltház A Slayer Koncertjén A Hegy’en

KMZ

Megnyitott a 12. Hegyalja Fesztivál

KMZ

Hegyalja: fesztiválhangulat árnyékban és mobilon

KMZ

Hegy’ végső visszaszámlálás

KMZ

Hegyalja: Hotel És Vízi Tanösvény Készül Kelet-Magyarország Fesztiválfővárosában

KMZ

Hegyalja Fesztivál: Fogd a diákod és fuss!

KMZ

Júniusi Hegy’ praktika – hó végéig használd ki a diákod!

KMZ

Hegyaljások tervezik saját furmintjuk címkéjét

KMZ

Hegyalja Fesztivál 2010 – Koncertbeszámoló

Krisz

Hegyalja Fesztivál 2009 – Koncertbeszámoló

darkfeelings

Hegyalja Fesztivál 2008 – Koncertbeszámoló

darkfeelings

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek