Hírek

Relapse bejelenti 25. évfordulós bakelit kiadványait – Amorphis, Human Remains, Pan-Thy-Monium, Incantation

2015 nem más, mint a független Relapse Records kiadó 25. évfordulója. Tavaly a kiadó több különlegességet is bejelentett, amivel megünneplik majd ezt a mérföldkövet, többek között több klasszikusuk és underground darabjuk újrakiadását delux bakelit formájában. Hadd mutassuk hát be az első neveket, melyeket majd meghallgathattok a február 20-án (Németország, Ausztria, Svájc, Benelux államok, Finnország) február 23-án (EU, UK) és február 24-én (US) megjelenő kiadványon.

Amorphis – Elegy

Az első darab Amorphis vízválasztó albuma, az „Elegy” 2LP-n. Az eredetileg 1996-ban megjelent lemezből lassan 20 éve nem készült újranyomás, pedig a finn death metál óriásai szétfeszítették oly jellemző hangzásuk határait hogy újabb területeket fedezzenek fel. A progresszív metál, buja hangulat és hagyományos finn folk elemek kiváló elegyeként az „Elegy”-t sokan a banda legsikeresebb albumának tekintik.

Human Remains – Using Sickness As A Hero

Következő a sorban a New Jersey-i Human Remains underground grind/tech/math metál klasszikusa, a „Using Sickness As A Hero”. Olyan bandákból, mint a Deadguy, Burnt By The Sun, Discordant Axis vagy Gridlink kivált kiváló zenészekkel a „Using Sickness As A Hero” a világon először elérhető lesz bakeliten!

Pan. Thy. Monium – Khaooohs & Kon-Fus-Ion

Szintén megérkezett bakeliten a kultikus svéd avant-garde progresszív death metál banda, a Pan. Thy. Monium legutolsó lemeze, a „Khaooohs & Kon-Fus-Ion”. A banda Dan Swanö (Edge Of Sanity, Bloodbath, Witherscape, Nightingale) agyszüleménye volt, ez a tekervényes és csodálatosan bizarr extrém metál klasszikus „Khaooohs & Kon-Fus-Ion” pedig eredetileg 1996-ban jelent meg.

Incantation – Onward to Golgotha

Végezetül pedig álljon itt Incantation legendás, lélektipró death/doom debütje, az „Onward To Golgotha”, mely eredetileg 1992-ben jelent meg. A lemezből új példány nem készült az elmúlt öt évben, Relapse első kiadványainak egyikeként pedig az „Onward To Golgotha” mai napig az egyik legistentelenebb, legmegrázóbb és leginkább megalkuvás nélküli death metál lemez.

Az újrakiadványok valamint az összes 2015-ös Relapse kiadvány különböző színű bakelitekre lesz nyomva, többek között különleges ezüst évfordulós kiadásban, mely csak a Relapse.com-on kapható. A bakelitek trailereit ITT nézhetitek meg, az előrendeléseket pedig ITT adhatjátok le.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek