Hírek

Relapse bejelenti 25. évfordulós bakelit kiadványait – Amorphis, Human Remains, Pan-Thy-Monium, Incantation

2015 nem más, mint a független Relapse Records kiadó 25. évfordulója. Tavaly a kiadó több különlegességet is bejelentett, amivel megünneplik majd ezt a mérföldkövet, többek között több klasszikusuk és underground darabjuk újrakiadását delux bakelit formájában. Hadd mutassuk hát be az első neveket, melyeket majd meghallgathattok a február 20-án (Németország, Ausztria, Svájc, Benelux államok, Finnország) február 23-án (EU, UK) és február 24-én (US) megjelenő kiadványon.

Amorphis – Elegy

Az első darab Amorphis vízválasztó albuma, az „Elegy” 2LP-n. Az eredetileg 1996-ban megjelent lemezből lassan 20 éve nem készült újranyomás, pedig a finn death metál óriásai szétfeszítették oly jellemző hangzásuk határait hogy újabb területeket fedezzenek fel. A progresszív metál, buja hangulat és hagyományos finn folk elemek kiváló elegyeként az „Elegy”-t sokan a banda legsikeresebb albumának tekintik.

Human Remains – Using Sickness As A Hero

Következő a sorban a New Jersey-i Human Remains underground grind/tech/math metál klasszikusa, a „Using Sickness As A Hero”. Olyan bandákból, mint a Deadguy, Burnt By The Sun, Discordant Axis vagy Gridlink kivált kiváló zenészekkel a „Using Sickness As A Hero” a világon először elérhető lesz bakeliten!

Pan. Thy. Monium – Khaooohs & Kon-Fus-Ion

Szintén megérkezett bakeliten a kultikus svéd avant-garde progresszív death metál banda, a Pan. Thy. Monium legutolsó lemeze, a „Khaooohs & Kon-Fus-Ion”. A banda Dan Swanö (Edge Of Sanity, Bloodbath, Witherscape, Nightingale) agyszüleménye volt, ez a tekervényes és csodálatosan bizarr extrém metál klasszikus „Khaooohs & Kon-Fus-Ion” pedig eredetileg 1996-ban jelent meg.

Incantation – Onward to Golgotha

Végezetül pedig álljon itt Incantation legendás, lélektipró death/doom debütje, az „Onward To Golgotha”, mely eredetileg 1992-ben jelent meg. A lemezből új példány nem készült az elmúlt öt évben, Relapse első kiadványainak egyikeként pedig az „Onward To Golgotha” mai napig az egyik legistentelenebb, legmegrázóbb és leginkább megalkuvás nélküli death metál lemez.

Az újrakiadványok valamint az összes 2015-ös Relapse kiadvány különböző színű bakelitekre lesz nyomva, többek között különleges ezüst évfordulós kiadásban, mely csak a Relapse.com-on kapható. A bakelitek trailereit ITT nézhetitek meg, az előrendeléseket pedig ITT adhatjátok le.

Kapcsolódó cikkek

Amorphis, Eluveitie, Dark Tranquillity, Nailed to Obscurity – Koncertbeszámoló

bönin

Wolves In The Throne Room, Incantation, Stygian Bough – Koncertbeszámoló

szgabor

Co-Headline turnéra indul az Amorphis és az Eluveitie az év végén Budapesti állomás is lesz: december 12-én a Barba Negrában

KMZ

AMORPHIS – Halo

Equimanthorn

Amorphis + Soilwork – Közös turné keretében Budapesten is fellép a két északi csapat, vendég a Jinjer és a Nailed to Obscurity!

KMZ

Amorphis Interjú

Cryonus

Amorphis – Koncertbeszámoló

Cryonus

Amorphis: saját turnén tér vissza a finn zenekar

KMZ

KME videók: Surgical Meth Machine, Amorphis, Deathkings, Dperd, Heresy of Dreams, Mirror, Corners of Sanctuary, Rebaelliun, Criminal

KMZ

Nightwish, Amorphis és Arch Enemy az Arénában

KMZ

AMORPHIS – Under The Red Cloud

Saint-Savin

Amorphis – Death Of A King (Official video)

KMZ

Az Amorphis bemutatja a ‘Sacrifice’ videoklipjét

KMZ

Az Amorphis kiadja a ‘Death Of A King’ dalszöveges videóját + digitális single-jét!

KMZ

Az Amorphis szeptember 4-én kiadja »Under The Red Cloud« című új albumát!

KMZ

Amorphis – Stúdióba vonul, új album szeptemberben!

KMZ

Amorphis „Tales From The Thousand Lakes 20th Anniversary” turné

KMZ

Amorphis, Hamferð – Koncertbeszámoló

Jillian

Hot News: Amorphis – announce support for upcoming European tour

KMZ

Hot News: Amorphis – announce to continue »Circle« – World Tour

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek