Hírek

Repülőrajttal indult a Road jubileumi turnéja

Minden várakozást felülmúlt a Road rendhagyó, jubileumi turnéjának startja. A tizedik születésnapját ünneplő rockzenekar tíz városban adott dupla koncertet, amelyekre napokkal, hetekkel korábban elővételben elkeltek a belépők. A Road a hétvégén elkezdte a fesztiválszezont, és még idén újabb születésnapi meglepetésekkel készül a rajongóinak.

A Road ismét bebizonyította, hogy nem véletlenül tartják az egyik legnépszerűbb magyar rock-metal zenekarnak. A tizedik születésnapját ünneplő banda március elején kezdte meg az idei tavaszi turnéját, amelynek első tíz állomásán rendhagyó műsorral várta a rajongókat. A fiúk áthangszerelték és újragondolták néhány nagy slágerüket, ritkábban játszott dalukat és személyes kedvencüket, amelyeket a zúzós, hangos koncert előtt egy rövid, akusztikus koncert formájában mutattak be. A Road így saját maga előzenekaraként lépett színpadra Egerben, Tatabányán, Kaposváron, Szolnokon, Kisújszálláson, Budapesten, Debrecenben, Pécsen, Szekszárdon és Nyíregyházán. A dupla koncertek sikere felülmúlta a várakozásokat.

– Ennyire sikeres önálló turnénk még nem volt a tíz év alatt. A sorozatot Egerben kezdtük, ami valamelyest hazai terepnek számít nekünk, ezért ott teltházra számítottunk. Elővételben elkelt az összes belépő, de az még minket is meglepett, hogy a helyszínen kígyózó sorokban álltak a rajongók, hátha mégis bejuthatnak a bulira. A turné többi állomásán is hasonló volt a helyzet, szinte minden városban napokkal, hetekkel korábban ki kellett tenni a „minden jegy elkelt” táblát. Kaposváron és Debrecenben ugyan voltak még jegyek a helyszínen, de a nézők száma megduplázódott, megtriplázódott a legutóbbi fellépésünk óta. Ez fantasztikus érzés, ennél szebb születésnapi ajándékot nem is kaphattunk volna – mondta Molnár Máté, a Road zenekar frontembere.

A jubileumi évben a Road folytatja a turnézást, és még idén újabb meglepetésekkel rukkol elő.

– Az akusztikus műsorunk kapcsán több izgalmas, fúziós zenei felkérést kaptunk, de ezekről egyelőre nem árulok el részleteket. Az áthangszerelt, csendes-ülős koncert a visszajelzések szerint elnyerte a rajongók tetszését, de ahogyan korábban jeleztük, ezeket a dalainkat így soha többé nem fogjuk előadni. Ez egy ajándék, egyfajta zenei kísérlet volt a részünkről kizárólag tíz városban. A budapesti Barba Negra klubban ugyanakkor kép- és hangfelvételek készültek, ezeket még idén szeretnénk közszemlére bocsátani, de arról még nem döntöttünk, hogy milyen formában. A turné közben folyamatosan forgattunk is, egy stáb megörökítette az utazásokat, a színfalak mögötti eseményeket és felelevenítettük az elmúlt tíz évünk eseményeit. A felvételek utómunkálatai rövidesen elkezdődnek, így a terveink szerint még idén ezt a filmet is láthatja a közönség – tette hozzá Molnár Máté.

A Road a rendhagyó dupla koncertek után a hétvégén a dabasi Metal Liget fellépőjeként megnyitotta a fesztiválszezont, majd egy kis pihenő után folytatja a turnézást, és legközelebb április 30-án a debreceni Medikus Héten ad koncertet. A fővárosi rajongók június 26-át jegyezzék fel a naptárba, amikor a Road a Budapest Parkban ad koncertet.

Részletek:
http://www.road.hu/
https://www.facebook.com/roadzenekar/

Road: Világcsavargó
http://www.youtube.com/watch?v=th8WgJPmDmU

Kapcsolódó cikkek

Őrző szemek – látványos videoklippel megtámogatott új dal a Road idén érkező új nagylemezéről

KMZ

Road – új videoklip magyar paralimpikonokkal // elstartolt a tavaszi turné!

KMZ

Road – szombaton 15 éves jubileumi koncert a Barba Negra Track-ben!

KMZ

Road – aranylemez az “Onnantól-Eddig” válogatásalbum

KMZ

Road – új válogatáslemezzel ünneplik a 15. évfordulót

KMZ

Vége az első felvonásnak – Folytatódik a Road jubileum

KMZ

Road 15 – Jubileumi turné két felvonásban!

KMZ

Egyet Pesten, egyet Budán, egyet meg a Dunán!

KMZ

Road – Friss klippel jelentkeztek az “Ölj meg december” című dalhoz

KMZ

Road – A Tökéletesség Hibája – Megérkezett az új lemez!

KMZ

Tizenhét: Rendhagyó válogatáslemezzel jelentkezik a ROAD, indul a tavaszi turné!

KMZ

Ezerrel hasít a Road: Platinalemez és ismét Sold-out buli

KMZ

Road: M.A.T.T. – második helyen nyitott az új album

KMZ

Road: Egy család vagyunk – friss klip, új album novemberben

KMZ

Road: Kettő bennem az én – friss klip, új album novemberben

KMZ

Rendhagyó szülinapi turnéra készül a Road

KMZ

Megjelenés előtt aranylemez a Road új albuma!

KMZ

Subscribe, Road, Subliminal Merger – Koncertbeszámoló

Krisz

Egri Rockfesztivál – Koncertbeszámoló

Verebelyi_Gabor

Road Interjú

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek