Hírek

Rock by the River – Teljes a program!

A Dream Theater (USA) nem egyedül utazik Magyarországra: július 7-én a Kamelottal (USA) és a Special Providence-szel (HUN) válik teljessé a Rock By The River programja!

Április 14-én, a Dream Theater budapesti koncertjének meghirdetésekor már ismert volt, hogy július 7-én nem csak a prog-rock királyai lépnek a Barba Negra Track színpadára, hanem a program kisebb fesztivál keretet ölt majd. Végre arról is beszélhetünk, hogy kikkel válik teljessé az este: a Dream Theater mellett a floridai Kamelot, valamint a hazai Special Providence lép fel a Rock by the River fesztiválon aBarba Negra Track-ben.

Május elején megjelent friss lemezével érkezik hazánkba a pályafutását 1991-ben, Floridában kezdő, leginkább power metalként aposztrofált csapat, a Kamelot. A svéd és német gyökerekkel is rendelkező bandának a Haven már a 11. stúdióalbuma, de két koncertlemezzel, egy koncert DVD-vel és egy válogatáslemezzel is jelentkeztek már az évek során.
„Egy filmbe illő, fantasztikus ámulat volt ez a turné! Hihetetlen fogadtatást kaptunk minden egyes városban, és remek volt eljátszani az új dalokat a Haven-ről, ahogy az is, hogy máris milyen fogadtatásban részesültek.” -írta a zenekar a turné első szakasza után.

Hazai oldalról nem is eshetett volna jobb választás a nemzetközileg is sorra komoly elismeréseket besöprő, a tengerentúlon is méltatott és visszavárt Special Providence-nél. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a zenéjében jazz rockot, progresszív rock/metalt és elektronikát elegyítő csapat idén megjelent legutóbbi albumát, az Essence of Change című anyagot a legendás brit GEP Records adta ki.

A progresszív metál egyik legékesebb gyöngyszemének számító Dream Theater 1985-ös fennállása óta 2013-ig 12 „sokkoló” lemezt adott ki, és már készülőben van a 13. is. A James LaBrie (ének), John Petrucci (gitár), John Myung (basszusgitár), Jordan Rudess (billentyű), Mike Mangini (dob) felállásban 2011 óta dolgozó zenekart egészen biztos, hogy nem kell bemutatni a stílus kedvelőinek. A technikás hangszeres zenét előnyben részesítők kedvencei egy év kihagyás után térnek vissza Budapestre, ezúttal egy roppant feszes programmal, a Barba Negra Track színpadára.

Jegyek:

7500 Ft,- június 15-ig
8990 Ft,- június 16-tól

Jegyértékesítés:

– Barba Negra Track jegypénztár:
H-Szo:15:00 – 20:00 óráig (Programnapokon: 15:00 – 21:30 óráig)
Cím:1117 Budapest, Neumann János u. 2. (Rákóczi híd, budai hídfő)

– Hammer Zenebarlang

Online jegyértékesítés:

– Barba Negra Track rendszerében: http://track.barbanegra.hu/rock_by_the_river_-_dream_theater_20150707
– Metalshop.hu rendszerében: http://www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=16061&page=1
– Broadway Jegyiroda rendszerében: http://broadway.jegy.hu/arrivalorder.php?eid=294716&aid=5641&vid=96
– Ticketportal rendszerében: http://www.ticketportal.hu/event.aspx?id=140066

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/565396303602066/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek