Hírek

Rockmaraton 2019 – hétfőn nyitunk!

Kis-jubileum, újraéledő legendák, esküvők – hétfőn startol a Rockmaraton.

Július 8-án már hagyományosan Dunaújvárosban gyülekeznek a rock-metal zenék kedvelői, hogy megkezdjék a „rendes, éves nyaralást” a Rockmaraton Fesztiválon.

Idén a 29. , ugyanakkor Dunaújvárosban a jubileumi ötödik évhez érkezik Magyarország legrégebbi és legismertebb rock-metal fesztiválja.

„Mi azt láttuk, hogy a rendezvény kinőtte a helyszínt, nem tudtunk kulturált környezetet biztosítani, ezért lépnünk kellett. Felfedeztük a Szalki-szigetet, és beleszerettünk. Ötödik alkalommal költözünk le ide két teljes hétre, hogy felépítsük és működtessük nektek ezt a közel 30 éves legendát. A Rockmaraton a Csörge-tóról indult, a Malomvölgyben nőtt fel, és a Szalki-szigeten talált igazi otthonra. Természetesen ehhez az is kellett, hogy Dunaújvárosban szívesen fogadtak minket, sőt egy kicsit meg is szerettek a helyiek.” – mesél a költözés körülményeiről az operatív szervező, Varga Zoltán – „A Rockmaraton most már évtizedek óta egy összetartó közösséget jelképez, azokat az emberek, akik évente egyszer összegyűlnek egy hétre, ahol a hétköznapoktól távol jól érezhetik magukat – túlzás nélkül állíthatom, hogy a többezres létszám ellenére nálunk mindig családias a hangulat.”

Összesen 37 külföldi mellett több mint 120 magyar zenekar koncertezik július 8-tól 14-ig 4 helyszínen. Az idei fellépők között van a legendás Pantera egykori frontembere, Phil Anselmo, aki zenekarával egy speciális koncert keretében kizárólag Pantera dalokat fog játszani. De érkezik még többek között a Paradise Lost, az Eluveitie vagy a Soulfly, és természetesen a műfaj legkedveltebb hazai formációi sem maradnak el.

Az idei év különlegessége a dunaújvárosi jubileum mellett az, hogy tovább  erősödött a fesztivál off-program felhozatala: egy mini középkori falut építenek fel az évek óta működő Off-Rock Tanya mellett, napi 12 órában lesz egy kutyanapközi, ahol a gazdák biztonságban tudhatják kedvencüket egy-egy koncert alatt és a fesztivál történetében először az utolsó 3 napon 3 pár házasságot köt – hivatalos keretek között, anyakönyvezető előtt kötik össze az életüket.

A 2019-es évben a gasztronomiát is igyekeztek tovább fejleszteni a szervezők, bővült a kínálat a hagyományos fesztiválételeken felül és az ételérzékenyek számára is számos opciót kínálnak.

Hétfőn 10.00-kor nyílnak a kapuk, jegyek a helyszínen is kaphatóak.

A Rockmaraton weboldalán elérhető teljes program a részletes napi bontással együtt, KATT IDE a részleketért.

Kapcsolódó cikkek

Rockmaraton 2019 – 105 nap múlva 160 banda érkezik

KMZ

Rockmaraton 2019 – rekord mennyiségű banda az idei fesztiválon!

KMZ

Rockmaraton 2019 – az utolsó nevek!

KMZ

Rockmaraton 2019 – Napalm Death | Bury Tomorrow | Our Hollow, Our Home

KMZ

Rockmaraton 2019 – Finntroll, The Exploited, Siberian Meat Grinder

KMZ

Rockmaraton 2019 – Rhapsody, Wolfheart, Booze & Glory

KMZ

Rockmaraton 2019 – Metal Church, Carach Angren, Gutalax

KMZ

Rockmaraton 2019 – 100% Pantera szettel érkezik Phil Anselmo

KMZ

Rockmaraton 2019 – Dying Fetus, Insomnium, Marduk

KMZ

Rockmaraton 2019 – Gloryhammer, Krisiun, Rise of The Northstar

KMZ

Rockmaraton 2019 – új nevek: Paradise Lost, Terror, MGLA

KMZ

Rockmaraton 2019 – Az első nevek

KMZ

Rockmaraton 2019 – Változatlan helyszínen és időpontban, elérhetőek a bérletek!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek