Hírek

Rockmaraton 2020 – Megérkeztek a 30. Rockmaraton első fellépői, elindult a jegyértékesítés!

2020-ban kerek évfordulót ünnepel Magyarország legrégebbi rock-metal fesztiválja, a Rockmaraton. A 30 éves szülinapra bejelentették az első fellépőket – rögtön 40 zenekart.

2020. július 6-11. között ezúttal is a dunaújvárosi Szalki-sziget ad otthont a Rockmaratonnak – különleges év következik a fesztivál életében.

Számunkra minden év egy ünnep, hiszen az együtt töltött egy hét a munka mellett nekünk, szervezőknek is igazi kikapcsolódás, az év legkomolyabb bulija – mesél a főszervező, Varga-Csajkás Zoltán – Emellett persze a 30 éves jubileum azért mégis kiemelkedik a sorból. Történelmet írunk, és ehhez méltóan számos különlegességgel készülünk jövőre.”.

Kezdetnek rögtön 9 nemzetközi és 31 haza zenekart jelentettek be a szervezők. Érkezik a német heavy / power metal nagyágyú, az Accept, a folkmetal megkerülhetetlen finn zászlóshajója, az Ensiferum és kanadai death metal négyesfogat, a Kataklysm.

A germán speed/thrash metal élvonalát a Destruction képviseli majd, a metalcore kedvelőknek pedig egy japán csemegével kedveskednek a fesztivál szervezői, jön a Crystal Lake.  A svéd hardcore punk farkas falka, a Wolfbrigade mellett a Quebec-i Get The Shot is kiadja majd minden fojtott indulatát a Szalki-szigeti színpadon, akárcsak az 1978-ban alakult, kultikus angol punk brigád, a Cockney Rejects. Természetesen az igazán sötét tónusú zenéket kedvelők sem maradtak ki a sorból – a black metalt post-rockos elemekkel ötvöző Harakiri For The Sky az első a később még bővülő sorból.

A nemzetközi szereplők mellett elég erősen indít a hazai mezőny is, az Archaic, a Bornholm, a Burnout, a Cadaveres, a Counter Clockwise, a Depresszió, a Divided, a Don Gatto, a Dorothy, a Dreamgrave, a Jack, a Harmed, a Krampüs, a Lord, a Lost Continent, a Moby Dick, a Mudfield, a Nemecsek, az Omega Diatribe, a P. Box, a Paediatrician, a Phrenia, a Prosectura, a Road, a Rózsaszín Pittbull, a Samas, a Sear Bliss, a Shapat Terror, a Tales of Evening, a Tisztán a cél felé és a Watch my Dying már biztosan ott lesz júliusban Dunaújvárosban.

A bejelentéssel egyidőben elindult a bérletek értékesítése is: 16.990 Ft-ért váltható meg a részvétel az egyhetes rockparadicsomba – online jegyvásárlás: https://tixa.hu/rockmaraton2020

Kapcsolódó cikkek

Rockmaraton 2020 – elhalasztva

KMZ

Rockmaraton 2020 – közlemény

KMZ

Rockmaraton 2020 – megjöttek az utolsó nevek, teljes a program!

KMZ

Rockmaraton 2020 – svéd melodic death, New York-i hardcore legenda és egy kis német metalcore

KMZ

Rockmaraton 2020 – deathcore, mangával ötvözött hardcore és old school thrash

KMZ

Rockmaraton 2020 – dupla bejelentés: 22 magyar, 3 kelet-európai és a 15 újvárosi banda érkezik

KMZ

Beast in Black, Rotting Christ és további 12 banda a Rockmaraton programjából

KMZ

Teuton thrash, melodikus death és mexikói hardcore punk – újabb nevek a Rockmaratonon

KMZ

Hardcore punk, death/grind és viking metal kuriózumok a Rockmaratonon

KMZ

Death metal, black metal és egy kis heavy metal – újabb nevek a Rockmaratonon

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek