Hírek

Rocksuli Budapesten

Több mint 22 éve alakult meg Debrecenben a rockzene alapjait oktató intézmény, a Rocksuli. Január 13-án, hosszas tervezés után az iskola kilépett kelet-magyarországi bázisáról és a fővárosban is megnyitotta kapuit a zenészpalánták előtt.

Debrecenben a Rocksuli népszerűségét mutatja, hogy évről évre több száz diák zenél az iskolában, a tanórák mellett számos rendezvénnyel gazdagítják a város kulturális életét, nagy érdeklődés kíséri nyilvános vizsga koncertjeiket.
Az események szinte valamennyi alkalommal ismert zenészek fővédnökségével zajlanak, a tanulók eddig együtt zenélhettek például Tátrai Tiborral, Tolcsvay Lászlóval, Hoboval, D. Nagy Lajossal, vagy az új generációból Jamie Winchesterrel, Terecskei Ritával, a Road zenekarral.

Az alapnak számító oktatás rock, blues, jazz és klasszikus műfajokra terjed ki, van gitár, billentyű, blues harmonika, ének és szaxofon tanszak is. Lényeges szempont, hogy a jelentkezésnek nincs feltétele, vagyis nincs korhatár, bárki beiratkozhat, kezdő, haladó szintű és fogyatékkal élő fiatalok is tanulhatnak zenélni. A tanárok sok éves tanítási gyakorlattal és több éves zenei tapasztalattal rendelkeznek, illetve zenei tanulmányokat folytattak.
Ezzel a sok éves tapasztalattal indult útjára január 13-án a budapesti oktatás, rendkívül erős tanári gárdával!

Dob: Kovács Norbert (Mrs Columbo), Czébely Csaba (ex-Pokolgép), Markó Ádám (Special Providence, Kartel, Hrutka Robi), Rékasi Attila (Subscribe)
Gitár: Kállai Jani (K3), Kékkői Zalán (Ákos), Nagy Gábor (Wasabi KHT, ex Zanzibar), Csányi Szabi (Black-Out),
Billentyű: Pulius Tomi (Mocsok 1 kölykök)
Basszusgitár: Fekete Tibor Samu (Ákos), Fehérvári Attila (Black-Out, Special Providence)
Ének: Gájer Bálint (Group’n Swing)

A Rocksuli Budapest igazgatója, Vajda Péter a megnyitóról így vélekedett:
„Nagy öröm volt számunkra, hogy nagyon sok érdeklődőt fogadhattunk! A megnyitó nagyon jó hangulatban telt, fergeteges és színvonalas koncerteket láthattunk, hallhattunk a Rocksuli Debrecen Tanári Karától, a Rocksuli Budapest Tanári Karától, a Wasabi Kht. zenekartól, a COPPORN zenekartól, a K3 zenekartól, a Ganxsta Zolee és a Kartel zenekartól, valamint a Naked Truckers Trio zenekartól! Köszönet Nekik!
Továbbra is várunk mindenkit, aki szeretne zenét tanulni, mostantól már a helyszínen (Budapest, Ajtósi Dürer Stúdió 19-21.)! Az érdeklődők minden hétköznap megtalálnak minket! A beiratkozás folyamatos, aki most lemaradt, nem kell megvárnia a szeptembert, hogy csatlakozhasson a Rocksuli diákjaihoz, bármikor megkezdheti a tanulmányait nálunk!

Minden beiratkozott diákunk kap egy 5% kedvezményt biztosító kártyát, melyet a Hangszerarzenál Rebel hangszerüzletben használhat fel (Budapest, Eötvös utca 19.).”

Üdv.:
Vajda Péter
Rocksuli igazgató

Bővebb infó:
www.rocksuli.hu

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek