Hírek

Rolling Through The Universe – Új albumrészletek

A portlandi Rolling Through the Universe zenei felhozatala olyan bandákéhoz hasonlítható, mint a Neurosis, Yob, Agalloch, Dozer, Electric Wizzard, High on Fire, Melvins, Mouth of the Architect, Isis vagy a Cult of Luna.

A Rolling Through the Universe 2007-ben alakult az Észak-Dakota állambeli Dickinsonban.
A Cody Klewin és Mitch Meidinger zenészeket magába foglaló duó 2009-ben költözött az oregoni Portlandbe. Első, The Philadelphia Experiment című instrumentális EP-jüket 2010-ben rögzítették a Haywire stúdióban. A dolgok új fordulatot vettek mikor a korábban a Paranaut nevű sludge/doom bandából ismert William Johnston basszusgitáros is feltűnt a színen. A RTTU ekkor belépett a helyi doom/sludge szcénába első, Civilization címre keresztelt teljes albumával 2011 augusztusában, mely nagy löketet adott a bandának. Személyes okok miatt William Johnstonnak el kellett hagynia a bandát, szabad utat engedve a Facepilot gitárosának, Eric Wallace-nek.
Új felállásával a Rolling Through the Universe felvette Machines In the Sky című második albumát, mely a Hidden Temple Records gondozásában jelent meg 2013 februárjában.
Ezzel az albummal a banda még nagyobb figyelmet szerzett magának gigantikus hangzásával és a Civilization korábbi doom/sludge behatásával kevert poliritmikus ütemével. Nem sokkal a felvételek után Mitch Meidinger dobos elhagyta a bandát, utolsó Rolling Through the Universe koncertjét a Machines In The Sky CD-s kiadásán adva. A banda végigturnézta a nyugati partokat Martin Costelo (ex-We’re from Japan) beugró dobossal, 2014-ben pedig a felállás új csavart vett: Eric Wallace kísérő gitárra cserélte a basszusgitárt, átadva a bőgőt Leon Westnek; a dobok mögé pedig Noah Leen került. A négyes 2014 novemberében adta ki a banda harmadik teljes albumát Lethe címmel. Az album felvételei Adam Pike segédletével történtek a Toad House stúdióban, megjelenése CD-n és digitális formátumban 2015. június 20-án várható, melyet augusztus 25-én bakelit kiadás követ.

ROLLING THROUGH THE UNIVERSE: Lethe számlista
1. Lethe
2. Fall of the Corona
3. Antithesis
4. Claw of the Conciliator
5. Centrifuge
6. Subject of Discord

TOVÁBBI INFÓ:
https://rollingthroughtheuniverse.bandcamp.com/album/lethe
https://www.facebook.com/pages/ROLLING-THROUGH-THE-UNIVERSE/119241684760811

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek