Hírek

Romantikus Erőszak – Itt az első klip az új lemezről

Október 23-án, a Club202-ben megrendezésre kerülő koncerten jelenik meg digipak CD formátumban a RomEr „A hazáért” című három részes EP sorozatának első darabja, a „Piros”.

Miután idén nyáron lezárult a népszerű nemzeti rock csapat tavaly ősszel megjelent, Petőfi versmegzenésítéseket tartalmazó legutóbbi albumának sikeres „Szabadság, szerelem” turnéja, nyomban neki is láttak az új dalok rögzítésének. A felvételek a Kalapács és Zorall gitáros Weisz Kicsi stúdiójában készültek az Ecseri Vasműben. A első bemutatásra kerülő új dalhoz forgatott videoklipet, különleges helyszínen az egykori Beszkárt (ma BKV Előre) stadionban forgatták le. Ott található ugyanis Magyarország egyik utolsó faszerkezetes lelátója, amelyet 1935-ben építettek a régi Fradi pálya első lelátója, a híres „A” tribün mintájára. Érdekesség, hogy 1936 tavaszán a Ferencváros ezen a pályán játszotta a hazai mérkőzéseit, de egykor rendeztek itt atlétikai viadalokat, hadsereg-futballkupát és 1943-ban magyar honvédek-német katonák futballmérkőzést is.

A három EP, vagy magyarul középlemez, a következő két évben fog megjelenni, és mindegyik a nemzeti rock banda egy-egy jól elkülöníthető zenei hatására épül majd. Ezek között lesz majd hagyományosabb punk rockos megközelítésű, de például tisztán népzenés is. A most októberben megjelenő és közvetlenül a zenekartól előrendelhető „Piros” zenei anyagára olyan korai kedvenceik hatottak leginkább, mint a Ballagó Idő, a „Vidám magyarok” korszakos Beatrice, vagy az Exploited. A kiadványok borítói egyébként színvilágukban is különbözőek – piros, fehér és zöld – lesznek majd. Ha valaki sorban mindhárom lemezt begyűjti majd, a polcán összeáll a magyar trikolór.

CD előrendelés: www.romantikuseroszak.hu

A lemezmegjelenési koncert facebook esemény oldala: https://www.facebook.com/events/1615851562000180/

Kapcsolódó cikkek

Romantikus Erőszak – Huns not dead

KMZ

Romantikus Erőszak Interjú

KMZ

ROMANTIKUS ERŐSZAK – A Hazát Semmiért (Dual Disc)

KMZ

ROMANTIKUS ERŐSZAK – Minden Vészen Át (Újrakiadás)

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek