Hírek

Rosetta – Újra Budapesten „landolnak” – koncertajánló

Rosetta / North / Kerretta / Entrópia Architektúra – 2016.06.28. Dürer Kert, room 041

Június végén ismét hazánkba látogat korunk egyik legjobb metalbandája, a Rosetta – nem is akármilyen vendégek társaságában!

Habár a nyár a fesztiválok és a szabadtéri rendezvények szezonja, ilyenkor is érdemes nyitott szemmel böngészni az egyéb programokat, hiszen a klubkoncertek terén is találhatunk kedvünkre valót. A Dürer Kertben például június 28-án este neves rock- és metalzenekarok fogják olvadáspontig hevíteni a hangulatot a room 041-ben.

A philadelphia-i Rosetta (https://theanaesthete.bandcamp.com/) régi ismerősként tér vissza Magyarországra, hiszen immáron ötödjére fogják megdolgoztatni dobhártyáinkat space-esen elszállós, ugyanakkor roppant súlyos, hardcore-alapú post-metaljukkal. A csapat legutóbbi, 2015-ös nagylemezük, a Quintessential Ephemera óta öttagúra bővült, hiszen a post-rock egyik legjobb képviselőjének (City of Ships) gitáros-énekese, Eric Jernigan is csatlakozott hozzájuk, zenei tudásával tovább színesítve a gárda eddig sem épp unalmas zenéjét.

A spacecore királyait ezúttal további két külföldi banda is kíséri. A North (https://galacticdads.bandcamp.com/) az Egyesült Államokbeli post-metal-szcéna egyik jeles képviselője, amelyet az is jól mutat, hogy 2016-os, Light the Way című nagylemezüket az egyik legnevesebb metalkiadó, a Prosthetic Records jelentette meg. Az együttes most először jár Európában, így a budapesti koncert akár történelmi jelentőségűnek is tekinthető – mindenképp érdemes lesz megnézni!

Az új-zélandi Kerretta (https://kerretta.bandcamp.com/) szintén a visszatérők táborát erősíti, hiszen 2012-ben már tiszteletüket tették fővárosukban. Akkor egy igen kellemes hangulatú koncertet adtak az azóta megboldogult Szabad az Á-ban, így várhatóan most sem kell csalódnia senkinek, aki szereti az instrumentális, merengős, ugyanakkor élőben kellően zúzós post-rockot.

A buli felvezetéséért pedig ezúttal a budapesti Entrópia Architektúrára felel, akik mantraszerű, sámánisztikus zajförgeteggel fogják ráhangolni a közönséget a bulira.

Akik tehát egy várhatóan fülledt nyári estén úgy döntenek, a városligeti szúnyoginvázió és átépítések elől inkább zárt helyre menekülnének, mindenképpen a Dürer Kertet válasszák, ahol a kortárs rock- és metalszíntér kiemelkedő képviselői teszik tiszteletüket június 28-án.

A koncert event-jét keresd Facebookon!

https://www.facebook.com/events/763822890418083/809169419216763/

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Rosetta – Physical versions of new album soon available

KMZ

Hot News: Rosetta teams with Debemur Morti Productions

KMZ

Rosetta, Blindead, City of Ships – Koncertbeszámoló

Hermes

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek