Hírek

Sarpedon „Anomic Nation” debüt

A norvég SARPEDON több évnyi előkészület után végre készen áll rászabadítani magát a metál színtérre. Gitáros Torgier P. Krokfjord régóta futó projektjeként a banda már több éve együtt van – és bár a tagok egyéb projektekben is részt vesznek, SARPEDON projekt is végre révbe ért.

Bár nagyban támaszkodnak behatásaikra, mint a Savatage, Nevermore, Symphony X, Emperor és Queen, SARPEDON nem csak hogy eggyel tovább akarja vinni ezeket a hatásokat, de ötvözni is akarja őket egy teljesen új állatba – egy folyamat, mely során hadat üzent a napjainkban ismeretes prog metálnak. Törekedve arra, hogy ne okoskodó szakállas szabadúszó hangzásuk legyen, SARPEDON zenéje az azonnali és a kifinomult rendíthetetlen ötvözete egy leheletnyi Broadway-el.

Torgier a banda zenei motorja, gitárjával a dallamos metál zúzás és a délies zakatolás legjobbját vegyíti. Bátyja, Erik P. Krokfjord (vokál) úgy kezdte pályáját, hogy majd egyszer a SARPEDON-ban énekel – most pedig tíz évvel és két norvég zeneakadémiai oklevéllel később készen áll, hogy Norvégia egyik legizgalmasabb metálcikkének élén versenyezzen. Dobos Carl Engstrøm óriási tapasztalattal rendelkezik az extrém/black metál színtérben és virtuóz játékával nagyban támogatja a bandát, Andreas Wærholm és Eirik pedig kísérteties billentyűs hangképeikkel kísérik.

Inverse Records szerződésükkel SARPEDON készen áll, hogy több legyen mint távoli zúgás. Képzeljétek el az újjászületett Dimegab Darrellt, az égből lezuhanva egy tankra, nincs más rajta mint zöld harci festék és egy operaház fantomja maszk. Ebből az utazásból nem akarsz kimaradni. Az „Anomic Nation” debütalbum december 5-én jelenik meg.

Az album „Anomic Nation” címdala itt hallható: http://youtu.be/FJUzkKMi1Tk

Sarpedon-cover

Tracklist:
01. Anomic Nation
02. The Lusk Letter
03. The Claustrophober
04. Dead Birds
05. A Seed of Evil
06. The Carnival
07. My Mysteries Unwind – Part I
08. My Mysteries Unwind – Part II

Tagok:
Eirik P. Krokfjord: lead és háttérvokál, billentyűs
Torgeir P. Krokfjord: minden gitár, basszus
Carl Engstrøm: dob
Andreas Wærholm: billentyűs

https://www.facebook.com/SarpedonNorway

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek