Hírek

Scythian szerződés a Hells Headbangers-el

HELLS HEADBANGERS büszkén jelenti be az Egyesült Királyság black/death/epic metál kultuszának, a SCYTHIAN-nak szerződését. A banda két nagylemezre szerződött le a kiadóval, és jelenleg is keményen dolgoznak kiadói debütjükön (egyben második LP-jük) a novemberi felvételre a Priory Studios-ban (Birmingham) Greg Chandlerrel (Esoteric), aki a múltban olyanokkal dolgozott mint Grave Miasma, Adorior vagy Indesinence. A banda a kísérteties cseh művészt, Blanka Dvorakot bízta meg a borítóval. A SCYTHIAN az első angol extrém metál banda, aki a HELLS HEADBANGERS-el szerződött le, a kiadó pedig kifejezetten elégedett volt a banda bátor, sajátos extrém metál értelmezésével. Egyszerre elvadult és fennkölt, SCYTHIAN közelgő második albuma megalapozza a brit individualizmus erejét, jelenlegi hangzásukat pedig egy sötétebb, disztópikus útra viszik. Az albumnak még nincs címe, de a teaser videó meghallgatható ITT.

A banda ezt mondja: „Tíz év foggal körömmel való harc után végre felülkerekedtünk. Voltak nehéz idők, de egy újfajta bandát eredményeztek – egy olyat, ami a világ végéig követni fogja ambícióit. Elmondhatatlanul büszkék vagyunk, hogy bejelenthetjük szerződésünket a HELLS HEADBANGERS-el. Történelmi nap a számunkra és az ébredező angol színtér számára. A SCYTHIAN London unortodox, könyörtelen és megzabolázhatatlan hangzásának szinonimája. Bár az elmúlt tíz évben a trendek mindig ellenünk voltak, mi kitartottunk. Sok banda emlegeti az egyéniséget, „saját hangzásukat”. Mi soha nem ismertünk mást, csak a mi utunkat. A mostani album pedig megmutatja majd, hogy a SCYTHIAN egy erős és független erő.”

SCYTHIAN 2007-ben tűnt fel a világ színpadain „Suffering to the Conquered” demójukkal. A banda „To Those Who Stand Against Us…” debütjét a ciprusi Necroterror Records adta ki 2009-ben, és Leon Macey (Mithras) vette fel. Több nagy kiadónak is elnyerte szakmai elismerését, lehetővé téve a banda számára, hogy kitörjön az angol színtérből és egész Európában játszhasson. Alexandros (Macabre Omen/The One) csatlakozásával a banda kiadta 7’’ splitjét a görög black metál titán Kawirral „Grunwald / Titanomachia” címen 2011-ben. Anastasis Valtsanis (Dead Congregation) adta ki a Nuclear Winteren keresztül. SCYTHIAN visszatért az eredeti trió felálláshoz: S. Vrath vokál és basszus; A. Von Moller gitár; és J.C. Volgrad dob. B. Iron (Monumentomb, ex-Spearhead) pedig csatlakozni fog a bandához az élő fellépésekhez.

További infó: www.facebook.com/ScythianUK

Kapcsolódó cikkek

A Scythian bemutatja új dalát az InvisibleOranges.com oldalon

KMZ

A Scythian második teljes albuma, a Hubris in Excelsis elkészült

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek