Hírek

Secrets Of The Sky – Az atmospheric doom kvintett májusban adja ki második albumát a Metal Blades Records kiadón keresztül

A SECRETS OF THE SKY nevű oaklandi atmospheric doom kvintett a Metal Blades kiadóval való leszerződése után hamarosan kiadja várva-várt második albumát idén májusban. A „Pathway” című 13 számos kolosszus a 2013-as, kritikusok által is elismert „To Sail Black Waters” album folytatása, melynek hangmérnöki-produceri munkálatait Juan Urteaga segítségével végezték a Trident Studios-ban szívszaggató hangulatban.

Sötét, borongós, tiszta, eklektikus: a „Pathway” albumon Garett Gazay a szörnyszerű hörgések és tiszta, nyugtató vokálok között kanyarog, remekül kiegészítve Andrew Green és Clayton Bartholomew gitárosok torz kompozícióit. Ryan Healy basszusgitáros és Lance Lea dobos teszik teljessé a felállást, ritmusaik és egyedi hangjuk még több mélységet adva a kollektíva precíz, sötét hangzásának.

Hangzásában a SECRETS OF THE SKY egy masszív, tiszta és élő hangzást célzott meg a gyártás során. Sok időt fektettek a súlyos dobszólamokba, a fókusz pedig az egész folyamat során az egyedi előadásrészeken volt. Az eredmény egy ambiciózus kalandozás a koncepciós történetmondásba, csúcsokkal és hullámvölgyekkel teli érzelmes zenével párosítva. Ez a metál lemez minden bizonnyal főként egy igazi zenei albumnak mondható. Nem csak számok vagy „slágerek” csapongó keresése; minden dalnak megvan a szerepe a történetben, a köztes vágások pedig végigvezetik a narratívát a hanghatásokon. A SECRETS OF THE SKYPathway” lemeze egy igazi élmény, és egyben album, melyet nem csak hallgatni kell.

A SECRETS OF THE SKY így kommentálta a debütáló számot: „A Three Swords volt az első dal, amit még körülbelül egy évvel ezelőtt, az album kezdeti szakaszában összeraktunk. Az album számai igazából úgy íródtak sorban, ahogy a számlistán feltűnnek. Az első album, a To Sail Black Waters egy gitárszólam elhalkulásával ér véget, és ugyanez a szólam jön vissza a Three Swords elején. A dal csak a Pathway-t alkotó kirakós egy része, és úgy érzem ez a mostani album sokkal teljesebb és dinamikusabb lett, mint előző munkánk.

A „Three Swords” számot itt hallgathatod meg: metalblade.com/secretsofthesky.

Pathway” számlista:
1. I
2. Three Swords
3. II
4. Angel in Vines
5. Another Light
6. III
7. IV
8. Garden of Prayers
9. V
10. Fosforos
11. VI
12. Eternal Wolves
13. VII

A SECRETS OF THE SKY a kaliforniai Oaklandben alakult 2010-ben, az elmúlt fél évtizedet pedig hírnevük megalapozásával töltötték, miközben az underground egyik legjobb metálzenekarává váltak. Türelmesen és tudatosan fejlesztették ki egyedi hangzásukat, mely egybe olvasztja a pszichedelikus, progresszív hangulatot a súlyos doommal. Élő koncertjeiken azon munkálkodnak, hogy hangulatot teremtsenek és élményt adjanak, mely jól passzol albumuk céljához. A SECRETS OF THE SKY debütáló „To Sail Black Waters” albumát a Kolony Records adta ki 2013-ban, ami feltornászta magát az különböző magazinok és blogok év végi listáira, többek között: Decibel Magazine, metalsucks.net, teethofthedivine.com.

2013 felét turnézással töltötték, és felvettek egy Godhunterrel közös splitet is. 2014-ben felvettek két új számot és ki is adták őket az elmésen GH/OST:S névre keresztelt spliten. A kazettás verzió a SECRETS OF THE SKY és a Godhunter júniusi turnéján került a közönség elé, melyet szeptemberben delux LP és digitális kiadás követett a The Compound/Battleground Records által. 2014 befejezéseként a banda fellépett a Southwest Terror Festen (Neurosis, Sunn O))), Pelican, Goatsnake, stb.), és a LuciFesten. A 2014-es turnézás lezárása után a SECRETS OF THE SKY idejét a második, „Pathway” album megírására és felvételeire áldozta.

A „Pathway” hivatalosan 2015. május 15-én jön a Metal Blade Records által. Előrendelési csomagokhoz lásd: metalblade.com/secretsofthesky.

SECRETS OF THE SKY:
Andrew Green – gitár
Clayton Bartholomew – gitár
Garett Gazay – ének / billentyűk
Ryan Healy – basszus
Lance Lea – ütős hangszerek

http://www.facebook.com/secretsofthesky
https://twitter.com/secretsofthesky

Kapcsolódó cikkek

A Secrets Of The Sky kiadja az ‘Eternal Wolves’ videoklipjét

KMZ

Secrets Of The Sky leleplezi az „Angel In Vines” videóját

KMZ

A Secrets Of The Sky leszerződött a Metal Blade Records-zel!

KMZ

Hot News: Secrets Of The Sky – Entire Debut Album Now Playing At Decibel Magazine

KMZ

Hot News: Secrets Of The Sky Unveils Powerful Video For „Decline” At Metal Injection

KMZ

Hot News: Secrets Of The Sky – Oakland Doom Ensemble Releases New Track From Debut Full-Length Via Lyric Video

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek