Hírek

Selvans – „Lupercale” dal meghallgatható

SELVANS február 13-án megjelenő öt-dalos debüt EP-jének, a „Clangores Plenilunio”-nak új dalát, a „Lupercale”-t debütálja az Avantgarde Music. A banda rajongóinak ismerős lehet a dal, hisz a digitális single-t pár hónapja adták ki, de most végre elérhető a több mint kilenc perces dal. Az alábbi linken meghallgathatjátok a dalt, ahol egyúttal előrendelhető az EP digipak és digitális verzióban, valamint egy különleges póló és posztercsomagban: https://avantgardemusic.bandcamp.com/album/clangores-plenilunio

„Clangores Plenilunio” tracklist:

1. Lupercale
2. Clangores Plenilunio
3. Prologue
4. … In the Woods (In the Woods cover)
5. Epilogue

A Draugr feloszlása után alakult banda az évszázadok során olasz földön élt különböző népek folklórját és miszticizmusát akarja felidézni. Ehhez nem csak a zenét és szöveget, de a képi megjelenítést is felhasználják, a „Clangores Plenilunio”-nak pedig direkt a február 13-as megjelenést választották, hisz ezen a napon kezdődött az ősi Lupercalis fesztivál. Az EP-n Selvans Haruspex (vokál, billentyűs, hagyományos hangszerek), Sethlans Fulguriator (gitár), Stolas (basszusgitár) és az elhunyt Jonny Morelli (dob, vokál) hallható. Keserédes kiadványa ez a bandának, hisz Morelli emlékére adják ki, aki tragikus körülmények között hunyt el egy motoros baleset során nem sokkal a dob és vokálrészek felvétele után.

Ahogy Selvans Haruspex nemrég kifejtette, ő és Morelli foglalkoztak a vokállal, és Haruspex fejezte be azt, amit sajnálatos mód Morelli már nem tehetett meg. „Jonny és én nagyon szorosan összedolgoztunk mikor a dalok szövegéről kellett dönteni és nagyon utánanéztünk a Sibyl barlangjának, mely a legenda szerint Olaszország középén, Marche-ban található. Az ehhez a helyhez kötődő legendák nagyon megihlettek minket, és a tervek szerint több SELVANS kiadványban is felhasználtuk volna a köré épülő folklórt. Bár Jonny meghalt mielőtt elkészülhetett volna az ő részeivel, én befejeztem őket, és bár a „Clangores Plenilunio” az első, melyen az appenini Sybil szerepel, de azt biztosítom, hogy nem az utolsó.

Címdal teaser: http://youtu.be/rZwpCXkO_fI

http://www.templeofselvans.com/
https://www.facebook.com/templeofselvans
https://selvans.bandcamp.com/track/lupercale-single-edit
https://soundcloud.com/templeofselvans
https://www.youtube.com/user/templeofselvans
https://twitter.com/selvans

Kapcsolódó cikkek

Selvans – „O Clitumne!” dalpremier

KMZ

Selvans – Lupercale (A Jonny tribute)

KMZ

Selvans – Megváltozott a zenekar felállása

KMZ

Selvans – Az Avantgarde Music kiadóhoz szerződött

KMZ

Selvans – Megalakul volt Draugr tagokkal, debüt dal

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek