Hírek

Seven Thorns – „Beneath A Crescent Moon” (Official video)

„AmikorGabriel [Tuxen, gitáros] előjött az első pár ötlettel és riffel a „Beneath a Crescent Moon„-hoz, rögtön éreztük, hogy a dalnak single-ként is meglesz a létjogosultsága. Egy erős,megkapó dallamról van szó, nehéz riffel, ami aztán bennragad a fejedben és nem megy ki onnan! A dal a szerelemről és a saját életutunk megválasztásának szabadságáról szól. Nem számít nekünk, milyen politikai, vallási vagy egyéb okot találnak az emberek arra, hogy elnyomják egymást, mi ellene vagyunk a dolognak. Mindenkinek meg kellene legyen a szabadsága, hogy saját maga válasszon, az elnyomástól való félelem nélkül, ami különösen a családtagok és barátok, de a társadalom felől is érkezik. A videóban egy fiatal, szerelmes lányt látunk, akinek a rémálmai erőszakról és elnyomásról szólnak, melyeket a szerelme miatt szenved el. De ne aggódjatok, happy end a vége.”

Dánia legjobb power metal együttese, a Seven Thorns harmadik, „Symphonyof Shadows” nevet viselő albuma november 2-i kiadásával új fejezetet kezdett! A lemezen megfigyelhető a Symphony X és az Adagio heavy-s, dark-os hatása, de a banda nem tagadta meg az eredeti, neo-klasszikus és klasszikus power metal-ba (Helloween, Stratovarius) nyúló gyökereit sem. Az eredmény: erőteljes, fülbemászó dallamok, technikailag kimagasló zenei megoldások, valamint egy masszív, sötét és erőteljes hangzás, az album 9 dala így garantáltan lélegzet-elállító élményt nyújt majd a hallgatónak!

Számos koncertet és hírneves fesztiválokon való fellépést (pl. CopenHell) maguk mögött tudva, a közönség és a kritikusok szívét megnyerve, olyan együttesekkel állva egy színpadon, minta Primal Fear vagy a Freedom Call, a Seven Thorns mára olyan név lett, akikkel számolni kell. A dalszerző és gitáros Gabriel Tuxen szavait idézve: „Olyan albumot akartunk készíteni, amit majd mi is ÖRÖMMEL játszunk a színpadon, és amelyik majd a rajongóinknak is a kedvére lesz, csakúgy, mint azoknak, akik most hallanak minket először. Azt hiszem, ezt a célkitűzésünket teljes mértékben sikerült megvalósítanunk.

Az album sötét és súlyos voltát kihangsúlyozandó, a Seven Thorns a híres Tue Madsen producerrel dolgozott együtt, aki tökéletes partnernek bizonyult az együttes elképzeléseinek megvalósításában. Ő gondoskodott arról, hogy minden részlet a helyén legyen a komplex zenei összképben, megteremtve a dübörgő dobok, nehéz gitárok és fájdalmas szólók összhangzatát, ami még a legnagyobb szőrszálhasogatók ízlésvilágának is biztosan megfelel majd.

GabrielTuxen gitáros és dalszerző, valamint Asger Nielsen billentyűs virtuozitása köré épülve, Björn Asking karizmatikus hangjával és személyével kiegészülve, az ambiciózus dalok és dallamok könnyedén életre kelnek. A basszus vonalért Mads Molbaek, a dobokért pedig a banda mastermind-ja, Lars Borup felel.

Ez Power, ez Heavy, ez Dark: ez a SYMPHONY OF SHADOWS. 

Kapcsolódó cikkek

Freedom Call, Visions of Atlantis, Seven Thorns – Koncertbeszámoló

Mountain

Seven Thorns – „Sympony of Shadows” (Official Video)

KMZ

Lillian Axe, Helstar, Mortician, The Order of Chaos, Seven Thorns, Emerald – Koncertbeszámoló

Dehumanizer

Hot News: Seven Thorns To Tour Europe with Lillian Axe, Human Zoo, Mortician

KMZ

Hot News: Danish Power Metaller Seven Thorns to record new album & new vocalist!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek