Hírek

Shape of Despair – Bejelenti új albumát

A SHAPE OF DESPAIR bejelentette új teljes albumának címét. A doom remekmű ’Monotony Fields’ néven fogja felállítani a szőrt a hátadon. Az album tervezett kiadása 2015. június 15. Előrendelések április közepétől, valamint az album borítója, egy vadonatúj száma, és számlistája is ekkor lesz bemutatva.

A Season of Mist nemrég üdvözölte sorai között a SHAPE OF DESPAIR csapatot. A banda ezt fűzte hozzá: „Büszkén jelentjük be a Season of Mistet új kiadónként. Mivel az utolsó, ‘Illusion’s Play’ albumunk tíz évvel ezelőtt jött ki, azt már biztosra vehetitek, hogy régóta várt folytatása egészen új szinteken fogja kifejezni a szenvedést. Miután különböző kiadókon keresztül adtuk ki az EP-ket és első kiadványainkat, most nagyon örülünk, hogy végre egy biztos otthonra leltünk, és már várjuk a hosszútávú együttműködést. Következő albumunk felvételei már lezajlottak, és 2015-ben kiadásra kerülnek.

Henri Koivula: ének
Natalie Koskinen: ének
Jarno Salomaa: gitár, billentyűk
Tomi Ullgren: gitár
Sami Uusitalo: basszus
Samu Ruotsalainen: dob

Mikor egy ember rájön, hogy sorsa a szenvedés… egyedi lehetősége abban rejlik, ahogyan terhét viseli.” – Viktor Frankl (1905 – 1997)

Ha a szenvedés egy sarkalatos pontja a nagyszerű művészetnek és egyben az életnek, akkor az ember elgondolkozik, micsoda fájdalom ülhetett a finn SHAPE OF DESPAIR elméjére, hogy ilyen vigasztalhatatlan szonikus tájakat tud festeni. A SHAPE OF DESPAIR sivár himnuszait olyan jelzőkkel próbálták illetni, mint „jeges”, „gigászi”, és „szörnyszerű”, de a szavak cserbenhagynak minket és egyszerűen nem tudják átadni azt a borzasztó terhet, végtelenséget és melankóliát, melyet gyászos énekeik hordoznak.

A SHAPE OF DESPAIR annak a műfajnak az élőfutára, amit általánosan (és elég ostobán) „funeral doom”-nak neveztek az elmúlt kb. 15 évben. Death metál bandájuk 1995-ös feloszlása után Jarno Salomaa és Tomi Ullgren úgy döntött, hogy valami mást, valami sötétebbet alkotnak, olyat ami jól tükrözi az önkormányzati lakások nyomorúságos hangulatát, és a környék ennek ellentétet állító természeti békességét.

2000-ben a SHAPE OF DESPAIR leszerződött egy finn kiadóhoz, mellyel kiadták debütáló ”Shades of…” albumukat. Az anyag rengeteg pozitív kritikát és általános dicséretet kapott a nemzetközi doom közösségtől. A banda még váratott a szóbeli kegyelemdöfésre a 2001-es ”Angels of Distress” formájában, mely album végül bebetonozta helyzetüket az Évezred Doom Bandájaként. A 2004-es ”Illusion’s Play” és saját című válogatásuk egy évvel később volt első kiadójuknál kijött utolsó anyaguk, és a SHAPE OF DESPAIR egy korszakának végét jelentette.

Az új énekes, Henri Koivula csatlakozása és a francia Season of Mist kiadóval kötött szerződéstől feléledve a SHAPE OF DESPAIR kész egy újabb morózus monolit felállítására. A svájci filozófus-költő, Henri-Frédéric Amiel (1821 – 1881) írta: “Az élet művészetét szeretnéd tudni, barátom? Egy mondatba tudom szedni neked: használd ki a szenvedést.” Ez pedig pontosan az, amit a SHAPE OF DESPAIR tesz. Hagyj fel minden reménnyel, a kilátástalanság új korszaka kezdődik.

https://www.facebook.com/shapeofdespairofficial

Kapcsolódó cikkek

SHAPE OF DESPAIR – Return To The Void

Equimanthorn

Shape Of Despair – „The Distant Dream of Life” dalpremier

KMZ

Shape Of Despair – “Descending Inner Night” dalpremier

KMZ

Shape Of Despair – Season of Mist szerződés

KMZ

SHAPE OF DESPAIR – Written In My Scars (7″ Vinyl)

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek