Hírek

Six Feet Under – Koncert május végén négy vendéggel

Torment című új lemezével látogat Budapestre a Six Feet Under. Chris Barnes death metal zenekara egész komoly kísérettel érkezik, hiszen négy csapat is színpadra lép előttük a Dürer Kertben: május 30-án játszik az Infernal Tenebra, a Critical Mess, a Morose Vitality és a Dead Eyes Always Dreaming is.

12. stúdiólemezével tér vissza a Six Feet Under. Az öt tagú floridai zenekar – amely 1993-ban, vagyis pont 8 évvel az HBO azonos című sorozata előtt jött létre – a death metal egyik korai, máig következetes képviselője, jóllehet a tagok közül gyakorlatilag csak az énekes, Chris Barnes tekinthető állandónak. Friss lemezük címe Torment, amin Chris mellett elsősorban Jeff Hughell basszusgitáros és Marco Pitruzzella dobos dolgozott zeneszerzőként. Barnes több évtizedes tapasztalata és a viszonylag fiatal ritmusszekció együtt igazán technikás és ütős death metal kombinációt adott ki, ahogy az első track, a Sacrificial Kill esetében is tapasztalható: https://youtu.be/m1QCD9Sjb9s

Chris így mesélt az új kiadványról: “Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy eddigi pályafutásom során több kiemelkedő lemezen szerepelhettem, köszönhetően annak, hogy sok tehetséges dalszerzővel és zenésszel dolgozhattam. Az én szememben az új lemezünk, a Torment is ilyen: Jeff igazán gyúlékony alapokat rakott össze, amihez nagyon ütős szövegeket és vokálokat sikerült írni. Tudom, hogy a zenészek mindig azt mondják, hogy az aktuális a valaha volt legjobb lemezük, úgyhogy én most nem fogom ezt mondani, de az biztos, hogy nagyon szeretek új zenét készíteni, és úgy érzem, hogy ezzel a lemezzel sikerült tömören és érzékletesen megmutatnunk a zenekarunk igazi arcát.”

“Azt is mindig fontosnak tartottam, hogy a lemez grafikai arculata is kifejezze egy bizonyos fokig azt, amire a hallgató felkészülhet – folytatta Chris. – Ennek érdekében most egy most egy nagyszerű új művésszel, Septian Devenummal dolgoztunk együtt, aki nemcsak az album egészéhez, hanem minden egyes dalhoz is külön grafikákat készített.”

A Six Feet Under anno egy mellékprojektként indult, az akkor még a Cannibal Corpse-ban hörgő Chris Barnes ötlete alapján, majd 1995-ben vált Barnes fő bandájává, azóta pedig a műfaj egyik legismertebb képviselőjévé nőtte ki magát. Albumaikra jellemző, hogy más hasonló bandákkal ellentétben nem feltétlen a blastbeatekre és a szélvész gyorsaságra hajtanak, hanem inkább lassabb és középtempós dalokat írnak.

A Dürer Kertben rögtön négy vendégzenekar is játszik majd az amerikaiak előtt május 30-án. Az Infernal Tenebra a szomszédos Horvátországból, Pulából érkezik; a dallamos death metal csapat 2016-os, As Nations Fall című lemezét is előadja majd. A hannoveri Critical Mess a Human Præy című új lemezt mutatja be. A németek stabilan tartják az old school death metal alapokat, amihez korai thrash metal és hardcore/punk elemeket, valamint néhány modern extreme metal megoldást kevertek, és e sajátos hangzással hamar megkapaszkodtak a helyi underground színtéren. A Britta Görtz énekesnővel színpadra álló csapat Pansperm című nótáját itt nézhetjük meg: https://youtu.be/Wzl0fgQWSY0

Az estét két amerikai csapat nyitja: az észak-karolinai Morose Vitality nyers death metalt szállít, a michigani Dead Eyes Always Dreaming pedig progresszív deathcore-ral rázza majd fel az időben érkezőket.

a Concerto Music bemutatja: The Lord Of The Underworld Tour 2018
2018. május 30., szerda 18 óra
Budapest, Dürer Kert
Six Feet Under, Infernal Tenebra, Critical Mess, Morose Vitality, Dead Eyes Always Dreaming koncertek
Belépő: elővételben 4900 Ft, a koncert napján: 5900 Ft
Jegyek kaphatók a www.concerto.hu és a www.tixa.hu weboldalakon, valamint a Dürer Kertben, a Headbangerben és a CD Pincében.

Kapcsolódó weboldalak:
http://concerto.hu
https://www.facebook.com/sixfeetunder
https://www.facebook.com/infernaltenebra
https://www.facebook.com/CriticalMessOfficial
https://www.facebook.com/Morose-vitality-408655112589621
https://www.facebook.com/DeadEyesAlwaysDreaming

https://www.facebook.com/concertoconcerts
https://www.facebook.com/events/1809588926008129

Kapcsolódó cikkek

Six Feet Under – áprilisban ismét itt az amerikai death metal legenda

KMZ

Six Feet Under – Öt zenekaros koncert a Dürer Kertben

KMZ

Six Feet Under új album stream a High Times-on, „Open Coffin Orgy” videóbemutató

KMZ

Six Feet Under – Az ikonikus death metál óriás a „Crypt Of The Devil” új single-jével süketíti meg a tömegeket – meghallgatható a No Clean Singing oldalon

KMZ

A Six Feet Under a káosz új énekét mutatja be a Decibelen

KMZ

Six Feet Under – A legendás death metál csapat szabadjára engedi következő stúdióalbuma egyik számát

KMZ

Hot News: Six Feet Under return to Europe this week!

KMZ

Hot News: Six Feet Under return to Europe in December for eight shows!

KMZ

Hot News: Six Feet Under to tour Europe in September!

KMZ

Hot News: Six Feet Under announce new drummer

KMZ

Hot News: Six Feet Under releases third and final single ‘Neuro Osmosis’ of new album ‘Unborn’ exclusively via PureGrainAudio.com!

KMZ

Hot News: Six Feet Under releases second single ‘Prophecy’ of new album ‘Unborn’ exclusively via website of Metal Hammer Germany!

KMZ

Hot News: Six Feet Under announce new album ‘Unborn’ to be released March 15th!

KMZ

Hot News: Six Feet Under to embark on ‘X-Mas In Hell’ tour through Germany this week!

KMZ

Hot News: Six Feet Under announce ‘Christmas In Hell’ Tour for Germany in December!

KMZ

Hot News: Six Feet Under – Announce Tour With Cattle Decapitation And Wretched

KMZ

Hot News: Six Feet Under – Announce Dean Markley Endorsement; Additional Dates Added To European Summer Tour

KMZ

Hot News: Six Feet Under adding more dates to the European summer tour!

KMZ

Hot News: Six Feet Under – Return From Tour; Chris Barnes Talks Legalization

KMZ

Hot News: Six Feet Under – Chris Barnes Issues Roadside Tour Update; Band Joins Barge To Hell Lineup

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek