Hírek

Skàlmöld a toleranciáért!

Az izlandi SKALMÖLD egy egészen különleges pólóval rukkolt elő, melynek hátán az alábbi szöveg olvasható:
“You can never go wrong in this world when it comes to sexuality, gender, belief, skin colour, nationality, taste in music or pretty much anything else, as long as you are being yourself. You are only wrong when you are being an asshole.” – Vagyis: „Soha nem vagy hibás, ha szexualitásról, nemről, hitről, bőrszínről, nemzetiségről, zenei ízlésről vagy bármi másról van szó, amíg hű maradsz önmagadhoz. Csak akkor hibázol, ha egy seggfej vagy”.

Sajnos még 2015-ben is sok előítélettel és diszkriminációval kell szembenéznünk. Az üzenet világos, és nagyon igaz! Ezt az üzenetet mindenhova el kell juttatni!

Olvasd el mit mond a banda a pólókról, seggfejekről, és egy jobb világról:
“Amikor először szivárványosra változtattuk a Facebook profilunkat, az a tavalyi izlandi Gay Pride hétvége körül volt. Akkor csak mókából tettük, hogy megmutassuk szolidaritásunkat a meleg közösségnek, és hogy így jelezzük jókívánságainkat az ünnepléshez. Lehet, hogy mi voltunk naivak, de az ezt követő gyűlölethullám minket is meglepett. Persze legalább 1000 ember jutott egy idiótára, de még ez is sok volt. Igazi rajongóink reakciói persze fantasztikusak voltak, minket pedig büszkévé tett a tudat, hogy ilyen király arcok vagytok.

Szóval mikor nemrég az USA legalizálta a melegházasságot, úgy éreztük, ki kell vennünk a részünket, és ezt ezzel a pólóval szimbolizáljuk. Persze 99.9%-ban pozitív reakciókat kaptunk, de sajnos pár ember még mindig idióta. Aztán ott vannak azok az emberek, akik olyan jogos kérdésekkel jönnek, hogy “miért kell összekeverni a zenét és a bandátokat a politikával?” Erről pedig már megéri beszélgetni. Az a nagy helyzet, hogy ennek semmi köze a politikához. Az a jog, hogy akárki lehetsz és azt tehetsz, amit csak akarsz, emberi jogi kérdés, ami a politika fölé emelkedik. Mivel én úgy hiszem, hogy e sorok olvasóinak nagy része metálarc, egy ilyen szimpla példát tudok felhozni:

A Heavy Metal egy radikális dolog, és sokan nem szeretik. De mi szeretjük, imádjuk, magunkba szívjuk. Hogy éreznéd magad, ha valaki megtiltaná neked, hogy hallgasd vagy játszd a metált? Valami idegen, aki még büntetendővé is tenné. Most szorozd be ezt ezerrel, és akkor már lehet valami fogalmad arról, milyen ha nem fogadnak el szexualitásod, fajod, bőrszíned, nemzetiséged, vagy bármi másod miatt.

Mi a Skálmöldtől nem valami radikális vagy politizáló srácok vagyunk, messze nem. De nem toleráljuk az idiótákat, ez a póló pedig ezt fejezi ki.”

A pólók ITT kaphatóak!

További infó:
www.skalmold.is
www.facebook.com/skalmold

Kapcsolódó cikkek

Autentikus északi turné élén tér vissza a Skálmöld

KMZ

Dalriada – Debrecenben az Alestorm és a Skálmöld vendégeként!

KMZ

Omnium Gatherum, Skálmöld és Satm1na jövő héten kedden a Dürer Kertben!

KMZ

Omnium Gatherum, Skálmöld, Stam1na – 2 hónap múlva Budapesten!

KMZ

SKÁLMÖLD – Vögguvísur Yggdrasils

ST. Toma

Eluveitie, Arkona, Skálmöld – Koncertbeszámoló

Gwanath

SKÁLMÖLD – Með Vættum

ST. Toma

Skálmöld – Að hausti (Official Lyric Video)

KMZ

Skálmöld bemutatja közelgő albumának részleteit!

KMZ

Finntroll, Týr, Skálmöld – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Hot News: Skálmöld – On Tour

KMZ

SKÁLMÖLD – Börn Loka

ST. Toma

Hot News – Napalm Records news: Saltatio Mortis – Skálmöld – Thulcandra

KMZ

SKÁLMÖLD – Baldur

ST. Toma

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek