Hírek

Sleeping Giant – Lyric videó premier a „Finished People” című új albumról

A SLEEPING GIANT legújabb dalukat, az „Overthrow”-t az AbsolutePunk oldalon premierezteti. Ez egyben egy elsődleges ízelítő is a SLEEPING GIANT várva várt negyedik nagylemezéről, a „Finished People”-ről, melyet augusztus 18-án adnak ki Európában (csak digitális) és augusztus 19-én Észak-Amerikában.

A vokalista, Tommy Green ezt fűzi a dal mögöttes tartalmához:

„Ez a hardcore színtérről szól. Ez az én véleményem, hát tessék…

Számomra van valami vonzó abban, amikor sok ember szeret valamit egy időben. Azon kapom magam, hogy beszippantott az hype és megfogott a kapcsolódás érzése. Szeretek része lenni valaminek. Azért merültem el a színtérben, mert kellett egy család és egy közösség, akik megőrzik a józanságom és kreativitásom. Vonzott az erőszak és a gyűlölet is. Általában boldog csávó vagyok, de beszippantott valami olyan, mintha hirtelen egy hatalmas társaságba kerültem volna beépített háttérzenével. Nem viccelek. Harcolni akartam a világ ellen, és mikor megtaláltam a hardcore szcénát Salt Lakce City-ben, úgy éreztem megtaláltam a helyem. Jöjjön halál vagy börtön vagy magány, úgy éreztem, hogy volt egy saját kultúránk, ami eltért a többitől. Egy része elkopott a népszerűség és az elüzletiesedés miatt, de számomra még mindig itt vannak valamilyen formában.

Egyébként úgy érzem rengeteg olyan ember van a világon, akik beleszerettek a durva, erőszakos és bosszúálló természetébe a börtönkultúrának. Mintha a szabad világ nem is akarna mást, csak imitálni rabságba jutottak legkeményebbjeit. Bizonyos szempontból nem vagyok kibékülve a börtön rendszerrel, de szerintem rengeteg olyasmi van a hardcore színtérben, ami a börtönbandák és bezártság kultúrájából táplálkozik, és ez meg is adja a színtér dinamikáját és erejét. De ez egyben béklyója is lehet azoknak, akik nincsenek ezzel tisztában. Elkaphat a mókuskerék és tönkreteheted az életed miatta. Láttam, többször is. Tisztelem kultúrámat, de nem leszek a rabja. Szabad akarok lenni. Nem akarom imitálni a börtönkultúrát. Nem akarom, hogy a fiam utánozza a börtönkultúrát. Azt akarom, hogy a családom és barátaim szabadok legyenek. Azt akarom, hogy megdöntsük ezt a kultúrát.

Erről írtam ezt a dalt. De ismételten, vannak nálam okosabb és komolyabb emberek, akik talán nem értenek velem egyet, de megértem. Nem akarok senkit megsérteni, de ez az én meglátásom miután eltöltöttem 17 évet ebben a színtérben és kultúrában. Mindennek a végén, vigyáznod kell szívedre, hisz csak az az egy van.”

„Finished People” Tracklist:

1. Clutches
2. Overthrow
3. Finished People
4. Death Knell
5. Song of God, Son of Man
6. Christus Victor
7. Violence
8. Brother’s Keeper
9. The Great Divorce
10. Blood Meridian
11. Victory

www.facebook.com

Kapcsolódó cikkek

Sleeping Giant „Finished People” címdal premier!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek