Hírek

Soulburn „The Suffocating Darkness” borító és első dal

Néhány győzedelmes élő koncert után újdonsült felállásával a dán blackened death doom metálos SOULBORN készen áll kiadni második albumát „The Suffocating Darkness” címen a Century Media Records-nál november 17-én.

Egyúttal most debütálják az album első dalát, melynek címe „Under The Rise Of A Red Moon”, mely megtekinthető a Terrorizer UK magazin oldalán (www.terrorizer.com).

SOULBURN dobosa, Bob Bagchus így szólt a dalról: „Ez a szám megmutatja miről is szól a SOULBURN: hideg, sötét és megfeketedett doom/death metál. Az „Under The Rise Of A Red Moon” őrjöng és benne van minden, amit szeretünk a metálban. Egyben olyan dal, amihez nem kell sok riff a riogató hangulat megteremtéséhez… ez a középtempójú roham a nyolcvanas évek heavy vénájában pont olyan, amilyennek akartuk!

Az albumot Harry Wijeringgel (Harrow Productions) vették fel, a mixelést és masterelést pedig Dan Swanö végezte (Unisound Recordings). A borítót Timo Ketola (Watain, Deathspell, Omega) tervezte, további munkálatokat Roberto Toderico (Sinister, Asphyx) végzett.

SOULBURN eredetileg a dán death metál legenda, Asphyx bukása után emelkedett fel a kilencvenes évek közepén, mikor alapítótag Eric Daniels (gitár) és Bob Bagchus (dob) más módon akarták levezetni Bathory, Venom és Celtic Frost megszállottságuk, egyesítve a doomos, ősi death metálos csavarral. Az 1998-as demó és a „Feeding On Angels” (Century Media Records) kultusz debüt után SOULBURN nyugovóra tért, egy tűnő fellángolás látszatát keltve míg Asphyx elérte rövid életű visszatéréstét az „On The Wings Of Inferno”-val 2000-ben ugyanazokkal a tagokkal.

SOULBURN meghalt, eltemették, de el nem felejtették…

Most 16 évvel debütjük után újra a felszínre bukkantak világraszóló Century Media Records szerződésükkel és új felállással, melynek tagjai gitáros Eric Daniels és dobos Bob Bagchus, vokál és basszus Twan van Geel (Flesh Made Sin, Legion Of The Damned) és másodgitáros Remco Kreft (Grand Supreme Blood Court, Nailgun, Massacre, Xenomorph).

Élő SOULBURN koncertdátumok:

SOULBURN live 2015:
10.01.2015 Essen (Germany) + Thanatos / www.turock.de
17.-19.04.2015 Tilburg (The Netherlands) – 013 / Neurotic Deathfest / www.neuroticdeathfest.com

https://www.facebook.com/official.soulburn

Kapcsolódó cikkek

SOULBURN – The Suffocating Darkness

Dr. Feelgood

Soulburn Interjú

Dr. Feelgood

Soulburn – Új dal online, tracklist, album előrendelés

KMZ

Soulburn „The Suffocating Darkness” második album bejelentése, Bolt Thrower koncertek!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek