Hírek

Soulburn „The Suffocating Darkness” második album bejelentése, Bolt Thrower koncertek!

Fojtogató sötétség lepi el a világot, ahogy a SOULBURN újjáéled…

SOULBURN eredetileg a dán death metál legenda, Asphyx bukása után emelkedett fel a kilencvenes évek közepén, mikor alapítótag Eric Daniels (gitár) és Bob Bagchus (dob) más módon akarták levezetni Bathory, Venom és Celtic Frost megszállottságuk, egyesítve a doomos, ősi death metálos csavarral. Az 1998-as demó és a „Feeding On Angels” (Century Media Records) kultusz debüt után SOULBURN nyugovóra tért, egy tűnő fellángolás látszatát keltve míg Asphyx elérte rövid életű visszatéréstét az „On The Wings Of Inferno”-val 2000-ben ugyanazokkal a tagokkal.

SOULBURN meghalt, eltemették, de el nem felejtették…

Most 16 évvel debütjük után a blackened death metál árusai újra a felszínre bukkantak világraszóló Century Media Records szerződésükkel és új felállással, melynek tagjai gitáros Eric Daniels és dobos Bob Bagchus, vokál és basszus Twan van Geel (Flesh Made Sin, Legion Of The Damned) és másodgitáros Remco Kreft (Grand Supreme Blood Court, Nailgun, Massacre, Xenomorph).

SOULBURN dobosa és alapítója Bob Bagchus így kommentálta visszatérésük: „SOULBURN-t visszahozni az élők sorába természetes volt, hisz a korábbiakhoz képest sokkal nagyobb volt a késztetés. A régi és új dalok játszása egy igazi áldás. A riffek, és így a dalok is csak jöttek és jöttek, mi pedig tudtuk, hogy jó úton járunk. Régi kiadónkkal, a Century Media Records-al való szerződés magától értetődött…

SOULBURN második albuma „The Suffocating Darkness” címmel november 17-én jelenik meg a Century Media Records-on keresztül. Az albumot Harry Wijeringgel (Harrow Productions) vették fel, a mixelést és masterelést pedig Dan Swanö (Unisound Recordings) végezte. A borítót Timo Ketola és Roberto Toderico készítette.

SOULBURN új felállását is debütálni fogja a színpadon most hétvégén, ahol old-school death metál barátaikkal, a Bolt Throwerrel és Morgothal lépnek fel Németországban. Következő fellépésük a 2015-ös Neurotic Deathfesten lesz. Lent látható a közelgő összes SOULBURN koncert összefoglalója:

SOULBURN live + Bolt Thrower & Morgoth:
21.09.2014 Bremen (Germany) – Schlachthof * minden jegy elkelt!
22.09.2014 Essen (Germany) – Weststadthalle * minden jegy elkelt!
23.09.2014 Berlin (Germany) – SO36 * minden jegy elkelt!

SOULBURN live 2015:
17.-19.04.2015 Tilburg (The Netherlands) – 013 / Neurotic Deathfest
+ Bloodbath, Immolation, Benighted, Tribulation és sokan mások.
www.neuroticdeathfest.com

További SOULBURN hírek hamarosan…

Tagok:

Twan van Geel – vokál, basszus
Remco Kreft – gitár
Eric Daniels – gitár
Bob Bagchus – dob

Diszkográfia:
Soulburn (Demo) – 1996
Feeding On Angels- 1998
The Suffocating Darkness – 2014

www.facebook.com

Kapcsolódó cikkek

SOULBURN – The Suffocating Darkness

Dr. Feelgood

Soulburn Interjú

Dr. Feelgood

Soulburn – Új dal online, tracklist, album előrendelés

KMZ

Soulburn „The Suffocating Darkness” borító és első dal

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek