Hírek

SpiritBell – német kiadónál jelenik meg a dunántúli banda új lemeze

Néhányaknak ismerősen csenghet a heavy metalos SpiritBell neve, akik 2013-ban, háromévnyi aktív zenélést, illetve több saját kiadású felvételt követően beszüntették a tevékenységüket.
Az idei év elején azonban életjelet adtak magukról, először egy új dal, a Full Moon Madness demó változatának közzétételével, majd egy három nótából álló demó EP kapcsán is hallattak magukról.

Ezúttal viszont ténylegesen megtörik a csendet, hiszen elkészítették a régóta beígért, Guided by Evil Light című kislemezüket. A négy, sötét hangulatú, korábban kiadott, most viszont erőteljes megszólalással felruházott, újra rögzített szerzemény mellett megtalálható az albumon a már említett Full Moon Madness végleges változata, illetve bónuszként felkerült rá négy korábbi demó felvétel és egy Cirith Ungol feldolgozás is.

A lemez megjelentetéséhez némi keresgélést követően az underground körökben ismert Witches Brew kiadóval kötött lemezszerződést a dunántúli négyes. A kiadó korábban többek között olyan zenekarok lemezeit gondozta, mint amilyen a mára már ismertté vált Toxic Holocaust és Gama Bomb is.

A zenekar énekese, a sellyei MoonRiver élén is aktív Patak „Pixi” Sándor a következőket nyilatkozta a kiadványról és a lemezszerződésről:
Minden egy új barátsággal kezdődött. A Burning Sun Fanzine-es Papi Zoltánnal való összehaverkodás során sokat dumáltunk a metalról, és folyamatosan érdeklődött a SpiritBell felől is, ami a beszélgetéseink kezdetekor még halott ügynek tűnt.
A Full Moon Madness című új dal demója azonban teljesen készen volt, így az némi gondolkodás után felkerült az internetre. Többen elkezdtek érdeklődni a zenekar iránt, és mivel voltak félretett demók, és újra feljátszott régi dalok zenei alapjai is rendelkezésre álltak, némi jogi rendezkedés után Sovány András pécsi stúdiójában nekiláttunk az énekfelvételeknek.
Közben Zoltán amolyan szervező szerepkörbe lépett elő, elkezdett kiadó után kutatni a zenekar számára. A felvételek elkészültek, így már ezekkel kopogtatott az ajtókon. A keresés eredményeképpen a német Witches Brew kiadóval kötöttünk szerződést, aki számos nagyszerű lemezt adott már ki. Az új zenekari logó, a borítóképek, a szervezés, szóval minden magyar underground arcok összefogásának eredménye, amiért nagy köszönet az érintetteknek!

A Witches Brew az alábbi gondolatokat osztotta meg az újonnan létrejött együttműködésről:
Szenvedélyes, kreatív és változatos… Több szerzői kiadás után a Witches Brew-el egyesítette erejét ez a magyar zenekar, hogy megmutassa a világnak mire képes. A zenéjük annyira súlyos, mint amennyire változatos! Néhány nótájuk heavy, míg másokban a sötét doom áll középpontban, ellenben a többire már a hagyományos német heavy metalos megközelítés is jellemző. A fogós riffek és az erőteljes ének mindenkit megfertőz majd!

A dunántúli zenészekből álló SpiritBell albuma hosszas kihagyás után, november 15-én jelenik meg 700 darab, kézileg számozott CD-n.
A Guided by Evil Light idehaza néhány lemezboltban, illetve a zenekarnál is beszerezhető lesz.

SpiritBell – Guided by Evil Light
(Witches Brew)

01. Nameless Soldier
02. Desert Ghost
03. The Flying Dutchman
04. Breath of the Raven
05. Full Moon Madness
06. I Am the Vengeance (Demo 2016)
07. Queen of the Night (Demo 2016)
08. Ivan the Terrible (Demo 2016)
09. Horgonyt fel! (Demo 2012)
10. Doomed Planet (Cirith Ungol feldolgozás)

www.facebook.com/Spiritbell
www.witchesbrewthrashes.eu
witchesbrewthrashes.bandcamp.com

Kapcsolódó cikkek

SPIRITBELL – A tribute to Metal Church – In memory of David Wayne

Herczeg Frigyes

SpiritBell – Meghallgatható a hazai heavy metal banda új EP-je!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek