Hírek

Stench bemutatja a „Venture” album részleteit

A death metál trió STENCH kiadja második albumát „Venture” címen szeptember 26-án Európában és október 7-én Észak-Amerikában az Agonia Records-on keresztül. A banda „In Putrescence” debüt albumának folytatása 2010 óta készül, a borítóval együtt pedig „annyi erő gyülemlett fel benne, mely képes az ember érzékeit az égbe röpíteni” – mondta STENCH. A borítót – mely fontos tényezője a trió zenéjének – a Necromantic Art (Tribulation, Necrovation, Venenum, Decomposed) tervezte.

A „Venture” hét új dala horrorral átitatott old-school death metálra emlékeztet, hangulata azonban sokkal túlvilágiasabb, mely alattomosan kúszik a zenébe, hogy még kalandosabbá tegye. Néhol harmonikus és dallamos, néhol félelmetes és virgonc – a svédek saját szabály szerint játszanak, hangszereikkel félelmet, szorongást és kockázatot elevenítenek fel.

Jonathan Hultén (gitár) kommentárja:

„A „Venture” egy utazás a legnyersebb, legmonotonabb pince sötétjéből a kopár hegyek tetejére, ahonnan aztán a szakadékba vetnek. Akár egy pillanatra, akár folyamatosan a 38 perc alatt, de készüljetek a túlvilágba való belépésre.

Évekig csupaszítottuk anyagunkat az alapokig a műfaj esszenciájának keresése céljából. Végkövetkeztetésünk, hogy az egyszerű, repetitív riffek a kulcs, melyet többé-kevésbé feljavít a könnyed kórus és a hangok játéka. Primitív ám hangulatos.”

Az albumot a Necromorbus stúdióban vették fel (Watain, Portrait) Stockholmban. Elérhető lesz digipak CD, digitális és 12’’ bakelit (fekete, limitált képnyomott és különleges színezés) formátumban.

Tracklist:

1. Archways
2. The Vast
3. Road
4. Small Death
5. Celebration
6. Way
7. Venture

Tagok:

Mikael Pettersson – vokál
Jonathan Hultén – gitár
Johannes Andersson – dob

STENCH-et az Autopsy, Repugnant, Tribulation, Kaamos, Entomed, Master’s Hammer és Watain rajongóinak ajánljuk.

A bandát követhetitek itt: https://www.facebook.com/pages/Stench-official/213520935347849

Kapcsolódó cikkek

Stench – Meghallgatható a Stereogum-on egy új dal

KMZ

Hot News: Stench recording new album

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek