Hírek

Steve Lukather: novemberben ismét Budapesten

Steve Lukather korábbi budapesti koncertjei után nem is volt kétséges: az amerikai zenész amint lehet, visszatér a magyar fővárosba egy újabb baráti hangulatú, pörgős fellépés erejéig. A rajongók talán nem is remélték, hogy ilyen hamar viszontláthatják a Toto legendás gitárosát: Steve november 24-én a Barba Negra Music Clubban szerepel. A koncert aktuális európai turnéjának egyik utolsó állomása lesz, így igazán oldott hangulatra, illetve a korábbiaknál látványosabb show-ra készülhetünk.

Steve Lukather egyike korunk legnagyobb gitárosainak, aki nem szorul különösebb bemutatásra – különösen azok után nem, hogy számos korábbi fellépése kapcsán már kimerítően áttanulmányozhattuk lenyűgöző életművét. A tény, hogy Steve ma is évről évre rendszeresen bejárja az öreg kontinenst, jól mutatja, hogy itt koránt sem egy régi sikereiből megélni próbáló, levitézlett zenészről van szó, hanem egy olyan alkotóról, aki folyamatosan dolgozik és új lemezeket ad ki, amelyek ugyanakkora érdeklődést váltanak ki, mint a korábbi klasszikusok. A legfrissebb kiadvány a 2010-es All’s Well That Ends Well című lemez.

„Tudom, hogy rendkívül változatos életet éltem és fantasztikus karriert futottam be” – ismeri be Steve saját maga is -, “de nem ülök a babérjaimon. Állandóan arra törekszem, hogy egyre jobb dalokat írjak és igyekszem egyre rafináltabban variálni az akkordokat. Minden nap dolgozom. Az eredményt hallható az új albumon.” Így folytatja: “Néha viccesen azt mondom, az elveszett hangokat keresem, és bizonyos értelemben ez így is van. Csakugyan szeretnék rábukkanni valami nagyszerű dologra, ami mindenkit megérint. Erről szól az egész: azért csinálunk zenét, hogy ezen a magasabb szinten tudjunk kommunikálni.”

Steve igyekezetét még tiszteletre méltóbbá teszi, hogy annak ellenére is teszi a dolgát, hogy nagyon nehéz időszakon van túl: ahogy azt hivatalos életrajzában is megírta, többek között egy válás és édesanyjának elvesztése van mögötte. Elmondása szerint Lukather az All’s Well That Ends Well albummal is arra törekszik, hogy egyfajta egyensúlyt teremtsen önmaga számára – és mások számára is. “Nem azért írok dalokat – mondja -, hogy a szólókkal elkápráztassam gitáros barátaimat. … Azt akarom, hogy a zene, amit mostanában művelek, kapcsolódjon az emberekhez. Ha tudnak valahogy kötődni egy dalszöveghez, egy hanghoz vagy egy dallamhoz és ettől három-négy percen át boldogabbnak érzik magukat, jól végeztem a dolgomat – s ezt szeretném tenni hátralévő életemben!”

A korábbi fellépéseken részt vevők azonban tudják: Steve Lukather koncertje nem csak a kiváló daloknak és a hibátlan előadásmódnak, hanem a közvetlen hangulatnak köszönhetően is kihagyhatatlan élményt nyújt. Köszönhetően annak, hogy a korábbi helyszínnél nagyobb Barba Negra Music Clubban kerül megrendezésre az est, senki sem maradhat le a buliról. A helyszín adottságainak megfelelően Steve ezúttal a korábbinál is látványosabb, nagyobb show-műsort ígér.

A Livesound Productions bemutatja: All Well That Ends Well Tour

Steve Lukather koncert

2011. november 24., csütörtök 20 óra

Budapest, Barba Negra Music Club (1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 4.)

Belépő: 6.900 Ft

Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, valamint a Headbangerben, a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban, a helyszínen és a livesound.hu weboldalon.

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.livesound.hu
http://www.stevelukather.net

Közösségi oldalak:

http://www.facebook.com/LiveSoundProd
http://www.facebook.com/SteveLukather
http://www.facebook.com/event.php?eid=244501188911671

Kapcsolódó cikkek

Steve Lukather – Koncertbeszámoló

Dehumanizer

Steve Lukather – Koncertbeszámoló

Cosmicantagonist

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek