Hírek

Stúdióban az Electro-Metalt játszó ZUD!

A világ arca folyamatosan változik. Háborúk és krízisek jönnek-mennek, újabb és újabb fejezeteket írva a történelem lapjaira. Ám minden történetnek van egy utolsó fejezete. Sokunkat foglalkoztat a kérdés, hogy mikor, milyen formában érünk a nagy könyv utolsó lapjaihoz.
A ZUD bemutat egy lehetséges alternatívát. Nem kell így történnie, nem kell, hogy így végződjön, és nekünk, a jelen emberének, még van esélyünk, hogy megelőzzünk mindazt, amit a Remény Napja ígér. A kérdés, hogy figyelünk-e az intő szavakra, vagy hagyjuk, hogy elvigyen minket az örök tél sivár pusztaságára az idő.

Az alig másfél éve működő ZUD zenekar az új évet stúdiózással kezdte. Az indulásukkor publikált első EP-t, majd az ezt követő singlet és az első videóklipet követően most a régen megígért második EP-n (Fall Into Oblivion) dolgoznak a pécsi Fidó Hang- és Fénytechika stúdiójában. A készülő anyag közel 30 perces, négy számos kislemez, február másodikán jelenik meg ingyenesen letölthető verzióban, emellett az előfutára a nyáron megjelenő nagylemeznek.
A ZUD zenei stílusának, egy igen színes, rendhagyó koncepciót választott. Bátran keverik a modern és progresszív metal elemeket az electro-dance és trarnce ritmikus és hangzásbeli sajátosságaival.
Bár a banda zenéje sok helyre eljutott és fennállása óta rengeteg rajongót gyűjtött, még mindent nem árult el magáról. A kezdetektől fogva egy történetre épültek a szövegek és a zenei struktúra, aminek első részét egy novella foglalja magába. A Fall Into Oblivion EP-vel egy időben jelenik meg ebből egy fejezet ízelítőnek, a teljes novella pedig az ezt követő nagylemezzel érkezik. A történet első része a korábban megjelent Dzud Roh! című szám tematikája által felvetett kérdésekre kíván azonos címmel, és egy részletes cselekményű utópiával válaszolni.

https://www.facebook.com/zudband
http://www.youtube.com/watch?v=KBDODp96TAA
http://www.youtube.com/watch?v=l8BfVGxCVeo

Kapcsolódó cikkek

ZUD – Új koncert-klip!

KMZ

Itt a ZUD új anyaga, a Fall Into Oblivion!

KMZ

Hot News: ZUD – Debut Album From Maine-Based Blackened Rock Sect Playing At Cvlt Nation

KMZ

Hot News: Zud – Portland, Maine’s Obscure Blackened Jam Horde Drops Debut Album

KMZ

Megérkezett a ZUD zenekar első videoklipje!

KMZ

ZUD – Érkezik az első klip!

KMZ

In Fine Tempus – Koncertbeszámoló

ST. Toma

ZUD – A postapocalypticum, A debüt EP, saját szavakkal

KMZ

Electro-Metal hibrid Pécsről

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek