Hírek

Sunset: Önfogságban – április 4-én debütált a négydalos EP negyedik klipje

2015. június 24-én jelent meg a Sunset zenekar második EP-je, “Szívroham” címmel az EDGE Records /  Hammer Music gondozásában, melyen a három saját dal mellett egy OneRepublic feldolgozás is hallható. A kiadvány érdekessége, hogy mindegyik felvételhez készült klip, illetve mindegyik elérhető önálló single változatban is a digitális platformokon.

A négydalos anyag negyedik videóklipje 2016. április 4-én érkezett, az “Önfogságban” dalhoz, mely a megszokott dallamos Sunset számoktól kicsit eltérő, keményebb darab. A felvétel igazi pikantériáját azonban az adja, hogy a zenekar két énekese mellett további hat vendégénekes hallható benne, köztük két egykori Sunset énekes is. Sorrendben: Tóth Gergő (Blind Myself)Kerecsen László (New Friend Request, ex-Sunset), Siklósi Örs (AWS, Ersch, Dereng, ex-Sunset), Veres Gábor (Watch My Dying), Köhler Ágnes (Inseason) és Kókai Barnabás (The Southern Oracle).


Sunset: Önfogságban – videó
zene: Devecz Ádám, Hámori Dávid, Fehér Sándor
szöveg: Hámori Dávid
ISRC: HUA631500529
Szívroham EP
2015 EDGE Records (HMR Music Kft.)

Hámori Dávid dobos a következőképpen foglalta össze a tudnivalókat:

A
“Szívroham”, mely a gyakorlatban az újjáalakult Sunset zenekar bemutatkozó EP-je, zeneileg maradt modern metal, mely vegyíti a kemény és dallamos témákat. A szövegvilágát tekintve pedig olyan általános problémákat feszeget, mint a média befolyása a fogyasztói társadalomra; a rohanó világ által kiváltott stressz hatása az egészségünkre; vagy a megfelelési kényszer, ami elé nap mint nap állítva vagyunk.

A
“Szívroham” kislemezünk harmadik, egyben utolsó dala az “Önfogságban” címet kapta. Zeneileg és szövegileg is súlyosabb a korábban megjelent daloknál. Az önfogság egy belső izzasztó kamra szimbolikája, amit az évek során lerakódott negatív érzelmi blokkok feloldására használtam és használom. József Attila “Reménytelenül” című műve pedig kiválóan egészítette ki ennek állapotnak a bemutatását.

A dalban rengeteg vendégénekes hallható. Fontos volt számunkra, hogy olyan arcok is kieresszék hangjukat a dalban, akiket tisztelünk és otthonosan mozognak ebben a stílusban. Páratlanul szerencsések vagyunk, hogy minden közreműködő azonnal igent mondott!


Ezúton is köszönet
Tóth Gergőnek a Blind Myself-ből, Veres Gábornak a Watch My Dying-ból, Kókai Barnabásnak a The Southern Oracle-ből, a korábbi énekeseinknek, Kerecsen Lászlónak és Siklósi Örsnek, valamint Köhler Ágnesnek!

Április 23-án a Dürer Kertben újra színpadot fogunk bontani az Insane lemezbemutató koncertjén! Érdemes eljönni, hiszen az év második felében érkező lemezünk elkészültéig csupán néhány koncertet fogunk adni. ”

Facebook: www.facebook.com/events/1646640285597701

A Sunset EP az összes fontos digitális terjesztőnél meghallgatható:

iTunes: itunes.apple.com/hu/album/szivroham-ep/id1012369687?l=hu
Google Play: play.google.com/store/music/album/Sunset_Sz%C3%ADvroham_EP?id=Ba2vdsaymvjxhmi76a2vguwwklq
Spotify: open.spotify.com/album/7msaahYPSGOexVE6KBhTL7
Deezer: www.deezer.com/album/10708010

további Sunset info:

Zenekari weboldal: www.sunsetmusic.hu
Zenekari facebook oldal: www.facebook.com/Sunsethungary
kiadói facebook oldal: www.facebook.com/EdgeRecordsHungary

Kapcsolódó cikkek

Sunset – Június 13-án Barba Negra Track színpadán

KMZ

Sunset – Koncert az A38 hajón és új klip a „Bromance” jegyében: My Heart Will Go On

KMZ

Sunset – Self-Mutilation klippremier a teltházas lemezbemutató koncertjükről

KMZ

Lemezelőzetes Sunset dal és klip, március elején landol a “We are Eternity” című nagylemez

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek