Hírek

Sylosis – Első track-by-track trailer megjelent

SYLOSIS közelgő albuma, a „Dormant Heart” címének ellenére nem egy békés album: nem más, mint a felszabaduló düh ereje a mindennapi igazságtalanságok és egy alvó társadalom ellen, mely hagyja, hogy ezek átcsaphassanak a fejük felett. Az alábbi linken megnézhetitek, ahogy Josh a „Where The Wolves Come To Die”, „Victims And Pawns”, „Dormant Heart”, „To Build A Tomb”, „Overthrown” és „Leech” eredetét magyarázza: http://youtu.be/8QiVe9-GKnw

Hivatalos „Leech” videó: https://vimeo.com/112379498

Az animációt Oliver Jones készítette a Better Feeling Films-től. Öt óra volt felvenni a bandát és a történet anyagát és körülbelül 60 napig tartott az animálás. Oliver volt az egyetlen aki a projekten dolgozott, az élő felvételektől az animáció elkészítéséig, mely során rotoszkóp technikát alkalmazott. Frontember Josh így kommentálta: „A „Leech” az új album második single-je. Azt mondanám, hogy az album talán az eddigi legsúlyosabb anyagunk, de ez a dal egy sokkal dallamosabb és visszafogottabb oldalát mutatja tevékenységeinknek. Sötét, gonosz és doomos hangzású dal, így valami mást akartunk videó szempontjából, ami jobban tükrözi a zene hangulatát. Mindig akartunk egy animált zenevideót, nagyobb kreativitást enged és kitűnik a tömegből.

Második albumtrailerük nemrég került fel a netre, ahol Josh a borítóról, az ötlet eredetéről és az elkészítésében való szerepéről beszél: http://youtu.be/tiy7Y9RbzEM

A borítót a bristoli BONFIRE készítette (Opeth, Satyricon, Kataonia), aki előzőleg már tervezett pólókat a bandának. A borító témájáról Josh így beszélt: „A borító az áldozatról szól (az áldozati bárány inkább szimbolikus mint szó szerinti), de egyúttal megbújik a háttérben egy elnyomó figura, aki a korrupciót testesíti meg és azt, hogy valamire az akaratod ellenére rákényszerítenek.

Az első albumtrailerben Josh a címről, a felvétel helyéről és a résztvevőkről beszél: http://youtu.be/XyIrAEHgrFU

Az albumról Josh így beszélt:

Ez az eddigi legdühösebb, legagresszívabb, leghevesebb albumunk, mégis megtartja azt az epikus, progresszív és dallamos oldalt, amiről ismernek. Borongós és hangulatos album. Így bandaként és egyénenként is sok mindenen átestünk és megcsináltuk eddigi legsötétebb albumunk.

A cím azokra az emberekre utal, akik autópilóta üzemmódban suhannak át az életen, a csorda részei. Hogy sokan elfogadják a dolgokat úgy, ahogy, merthogy „hagyomány”, ahelyett, hogy tényleg szétnéznének és gondolkoznának. Néha van valami, ami beindítja a változást világnézetünkben és tudatunkban.

Az album producere Middleton volt Scott Atkins hangmérnök segítségével, a masterelést pedig TessaracT gitárosa, Acle Kahney végezte.

A banda 2014 márciusában kezdett dolgozni az albumán, titokban. A dobokat a Monkey Puzzle Studios-ban az eredeti dobossal, Rob Callarddal, aki 2014 szeptemberében hagyta el SYLOSIST időhiány miatt. Az állandó dobos Ali Circhardson (BLEED FROM WITHIN) lett, miután ő helyettesített pár 2014-es tavaszi turnén.

Néhány hete meghallgatható a „Mercy”: http://youtu.be/EXPQR22UwO0

Azóta Josh felvett egy tutorialt az új dalhoz: http://youtu.be/3SOtk1fhUZ4​

A „Mercy” az új album első single-je” mondta Josh. „Kifejezetten sötét és súlyos érzete van viszont egyúttal az album egyik legdallamosabb száma. Hatalmas, lassú, doomos outrója van oktáv pedálos gitárokkal, így meg fogunk pár belső szervet rezegtetni élőben. 

Tracklist:

1. Where The Wolves Come To Die
2. Victims And Pawns
3. Dormant Heart
4. To Build A Tomb
5. Overthrown
6. Leech
7. Servitude
8. Indoctrinated
9. Harm
10. Mercy
11. Callous Souls
12. Quiescent
Bonus tracks:
12. Pillars Erode
13. Zero (Smashin’ Pumpkins cover)

Bónusz DVD
The Dormant Heart Sessions – Live in the studio

Dormant Hearts” előrendelés: http://smarturl.it/SYLOSISDormantHeart

http://sylosis.com

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek